Toma Coconea: prin Alpi, de la Salzburg la Monaco

by Andreea Vasile

Toma Coconea (ROM) - Action

Toma Coconea participă la Red Bull X Alps pentru al şaselea an consecutiv. Este printre competitorii de top încă de la începutul acestui concurs, în urmă cu şase ani.

Este a cincea zi de concurs Red Bull X-Alps şi Toma Coconea este pe locul şapte. Ieri era pe doi. Asta ca să înţelegi că orice se poate întâmpla în concursul ăsta în care toţi concurenţii merg sau zboară preţ de peste 1000 de kilometri, peste Alpi, până ajung la destinaţie, în Monaco. În timp ce scriu acest text, mă uit pe LIVE TRACKING – atleţii pot fi urmăriţi în timp real – şi văd că Toma mai are de parcurs 541 km până la destinaţie. Asta în timp ce elveţianul Maurer, care este pe I, mai are 316 km până ajunge la final.

(L-R) Aaron Dorugati (ITA), Toma Coconea (ROM) - Action

Toma Coconea, peste Alpi, în cea de-a patra zi de concurs

Până ieri, Toma parcursese 789 km, dintre care 527 km cu parapanta şi 262 km pe jos.

Toma Coconea (ROM) - Action

 

Red Bull X-Alps este cea mai grea competiţie de adventure din lume. A început pe 7 iulie, cu 31 de atleţi la start, din 21 de ţări, care vor parcurge peste 1000 km aerieni peste Alpi, de la Salzburg la Monaco, atingând 10 puncte obligatorii, cât se poate de repede.  Fiecare kilometru trebuie parcurs fie pe jos, fie cu parapanta, niciun mijloc motorizat nefiind acceptat în această competiţie. Fiecare echipă este formată dintr-un atlet şi doi suporteri. Echipa României este formata din Toma Coconea (atletul), Daniel Pisică (suporterul principal) şi Adrian Miclea (suporterul secundar).  Nu este permisă niciun fel de asistenţă tehnică din afara echipei. Atleţii concurează zilnic între 05:00 şi 22:30. Conform ultimelor reguli, sportivilor le este permis să folosească un ”Night Pass”, care le va permite să meargă pe jos şi în perioada de odihnă, într-o singură noapte pe întreaga durată a concursului. Competiţia necesită o experienţă vastă în parapantism şi anduranţă – nu este ceva neobişnuit ca atleţii să parcurgă pe jos 100 km/zi. La ediţia precedentă, doar 2 atleţi au reuşit să termine cursa (Christian Maurer, câştigătorul) şi Toma Coconea, care s-a clasat pe poziţia a doua.

[conform comunicatului de presă]

 

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: