Toma Coconea traversează pentru a 8-a oară Munții Alpi cu parapanta

by Andreea Vasile

Toma Coconea, supranumit ”Legenda”, participă anul acesta pentru a 8-a oară consecutiv la Red Bull X-Alps, una dintre cele mai grele competiții de anduranță din lume.

32 de concurenți au maxim două săptămâni la dispoziție să traverseze Munții Alpi, cu parapanta sau pe jos, din Salszburg și până la Monaco. Distanța în linie dreaptă e de 1138 km. Concurenții află traseul cu numai 3 luni înainte de start.

Toma Coconea estimează că, în timpul competiției, va pierde 10 kg, aproximativ 15% din masa corporală. Un concurent ”arde” în timpul Red Bull X-Alps până la 6000 de calorii pe zi.

tomi

În vârstă de 42 de ani, Toma Coconea a participat până acum la toate competițiile Red Bull X-Alps și de două ori a ieșit pe locul al doilea. E unul dintre sportivii care cunosc cel mai bine traseul și acesta reprezintă un avantaj pentru ca anul ăsta, poate, Toma să câștige în sfârșit competiția.

Red Bull X-Alps e un concurs contra cronometru, iar cine străbate cel mai repede distanța, iese învingător. Ultimele trei ediții ale Red Bull X-Alps au fost câștigate de elvețianul Christian Maurer.

Cursa va putea fi urmărită cu ajutorul live tracking-ului pe site-ul redbullxalps.com.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: