Travel means freedom: prima carte de travel scrisă de o comunitate. And I’m in it!

by Andreea Vasile

În urmă cu câteva luni citeam un anunţ în care se spunea că până pe 11.11.2011, 111 oameni din toată lumea sunt invitaţi să trimită câte o poveste de aproximativ 7000 de semne aka două pagini despre una dintre călătoriile lor. Am scris şi eu una, am trimis-o şi, iată, a fost aleasă să apară în prima carte de travel scrisă de o comunitate. Şi e o carte care va ieşi în print, adică tipărită, cu nume, poză, precum orice autor de soi 🙂 Şi evident că sunt foarte fericită!

*

Proiectul a fost lansat de “We Get There“, o echipă năstruşnică a cărei misiune e să-i ajute pe oamenii care au idei nebune de-a călători într-un loc şi de-a face ceva acolo să … ajungă acolo. Ceea ce mi se pare grozav pentru că mintea a început imediat să gândească tot soiul de locuri şi treburi pe care le-aş putea face, ei bine, oriunde în lume :).

*

Cea mai mare parte din încasări va fi donată pentru o cauza bună: apă potabilă pentru ţările din lumea a treia. Imaginează-ţi o dimineaţă în care nu ai apă caldă să faci duş şi toată tragedia care urmează momentului. Acum imaginează-ţi ce înseamnă să nu ai apă DELOC sau, dacă o ai, să nu te poţi folosi de ea. Autorii cărţii, me included, vor câştiga un procent din venituri, însă, dacă doresc, îl pot dona acestei cauze sau alteia. Eu îl voi dona pe al meu.

*

Vestea bună este că shop-ul on-line, astfel încât să poţi să comanzi cartea, se va deschide pe 22 decembrie, dar poţi face o precomandă. Costă 20 sau 30 de dolari, în funcţie de varianta pe care o alegi, să mă ai în biblioteca ta 😛 Ideea este că nu se ştie niciodată încotro te duce viaţa deci mai bine eşti un investitor prevăzător şi te bucuri acum decât să regreţi mai târziu când cariera mea urcă sky rocket şi să-ţi spui: “o citeam pe fata aia, why God, oh, why?” 🙂

*

Repet: cumpărând cartea ajuţi milioane de oameni să aibă apă (da, ştiu, small thing going big), ajuţi “We Get There” să-i ajute pe alţii că călătorească şi să strângă poveşti (dacă ai o idee bună de travel, poţi fi unul dintre călători), e cel mai bun cadou de Crăciun pe care mi-l poţi face (dacă insistai să faci unul şi nu ştiai ce anume :).

*

Cartea este în limba engleză, iar povestea mea este despre a doua călătorie în Thailanda şi vizita la închisoarea Bang Kwang cunoscută şi ca Bangkok Hilton pentru că majoritatea deţinuţilor sunt străini care îşi vor găsi sfârşitul acolo.

*

Travel means freedom” este a doua carte în care îmi apare un text după “Poveşti de dragoste” apărută la editura Liternet la iniţiativa Cristinei Bazavan în colaborare cu Prestigio.

*

“I arrived in Bangkok on a Tuesday morning and I have no doubt it was Tuesday because on Wednesday I had a scheduled trip to Bang Kwang prison which I have been planning for months and it was NO WAY I was going to miss that. It was Gary Jones I was going to meet there and I prayed hard he’ll want to meet me too because apart from the information I have gathered from the Internet that was supposed to precisely lead me to Gary, I had nothing else to count on.” [a glimpse of my story]

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: