Trotuaru’ de la Street Delivery: scriţi băieţi, orice, numai scriţi!

by Andreea Vasile

La maşina de scris, de origine germană, oricine a fost binevenit

Foto: Vladimir Iuganu

“Scriţi băieţi, orice, numai scriţi!” Nu de la Heliade Rădulescu ţin minte asta, ci de la profa de educaţie tehnologică din clasa a VI-a. Îmi amintesc pentru că mă enerva teribil cum pronunţa “scriţi”. Cu accent puternic pe “ţ” ca şi când zgâria cu vârful unei crete pe tablă. Aveam mereu o senzaţie de vomă care mă ţinea până când “ţ”-ul îşi dădea suflul.

*

Despre scris a fost vorba şi la Casa Jurnalistului la Street Delivery 7. Despre pietoni care iau cu asalt trotuarele, ba mai mult, care transformă orice spaţiu din oraş într-un trotuar. Aceiaşi pietoni au scris în ziarul Trotuaru’ din care au ieşit două ediţii, sâmbătă şi duminică. Textele au fost bătute la maşina de scris, iar cele mai bune dintre ele au fost decupate, lipite pe hârtie şi trase la xerox. Astfel, în ediţia de sâmbătă au circulat 1500 de bucăţi, iar duminică, 600. S-au dat toate!

Prima pagină din ediţia de sâmbătă a ziarului Trotuaru’. Aici ediţia de duminică.

*

A fost un experiment foarte interesant şi interactiv! La Casa Jurnalistului a fost permanent coadă şi, după trei zile, o maşină de scris şi xeroxul au cedat. R.I.P. O surpriză plăcută a fost că lumea era dispusă să plătească pentru ce citeşte.

Ziarul Trotuaru’ e un brand, ahahahaha, made by Casa Jurnalistului. Cu Vlad Ursulean creier.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: