TRX Suspension Trainer: așa a început ediția din ianuarie a Limitless

by Andreea Vasile

sala

La început de an nou, Limitless are loc într-o sală nouă destinată în exclusivitate programului, unde au acces numai membrii înscriși în program. Pentru prima oră, TRX Suspension Trainerele ne-au așteptat cuminți pe toți.

Ieri am început cea de-a treia ediție a programului Limitless. A fost o reîntâlnire extraordinară cu oamenii din echipă pentru că tuturor ne era dor să ne revedem și să începem anul în forță și puși pe fapte mari. În plus, unii dintre noi, printre care mă număr și eu, am început noua ediție la grupa de avansați, acolo unde exercițiile sunt mai complicate și mai intense și, deci, este solicitată o mai mare rezistență și determinare. Antrenorii ne tratează de la egal la egal și cine nu face față riscă să fie retrogradat la grupa la care a început. Nu este nici legendă, nici noutate, treaba asta s-a întâmplat deja în ediții anterioare.

Cu 8 kilograme pierdute în două luni, 8% procente de grăsime lăsate în urmă, peste 13 centimetri scăzuți numai în jurul coapselor și alții peste tot de-a lungul și latul corpului, mă pregătesc pentru noi rezultate extraordinare în luna asta nouă când sper să ating și chiar să scad sub pragul de 50 de kilograme, dar să mai pierd și procente de grăsime, astfel încât să fiu cu un pas mai aproape de cei 18% de care am nevoie ca să încep să construiesc ”pătrățele”. Deocamdată sunt la 25% procent de grăsime, ceea ce îmi dă încredere că se poate mai ales că vin de la un procent de 33%, cât aveam în octombrie, atunci când am început programul.

power

Cu TRX Suspension Trainer poți să faci o mulțime de exerciții în care, în principal, te folosești de greutatea corpului

Am început anul în forță cu o sesiune de TRX Suspension Trainer, despre care site-ul oficial al programului ăsta de antrenament ne spune următoarele:

Born in the Navy SEALs, Suspension Training bodyweight exercise develops strength, balance, flexibility and core stability simultaneously.

It requires the use of the TRX Suspension Trainer, a highly portable performance training tool that leverages gravity and the user’s body weight to complete 100s of exercises.

Tot forțele armate americane și-n povestea asta, dar pentru Limitless nu este vreo noutate pentru că și restul exercițiilor pe care le facem sunt specifice antrenamentelor soldaților americani, deci, într-un fel, atunci când ne antrenăm, o facem ca și când urmează să fim recrutați pentru vreo misiune specială în care trebuie să dăm ce avem mai bun din noi.

Thousands of people at all fitness levels now train on the TRX: From everyday people who just want to feel and look their best to some of the world’s most elite athletes. The TRX is used routinely by all four branches of the military, and can be found in the locker rooms of:

  • Major League Baseball teams
  • National League Baseball teams
  • UFC fighters
  • Olympic-level cyclists, swimmers & runners.

Greutatea corpului și benzile astea suspendate au transformat prima oră de Limitless din acest an într-o experiență între viață și moarte. Spun asta pentru că presiunea pe care am pus-o în brațe a făcut să am o febră musculară incredibilă azi-noapte, dar și azi și mi-a părut rău că nu am urmat-o pe Justina Voineag la saună, acolo unde ea s-a dus pentru a-și detensiona musculatura și sper că i-a și reușit fiindcă din cauza tensiunii din mușchi eu am dormit iepurește toată noaptea.  Dar data viitoare voi asculta de cei mai deștepți ca mine și mă voi duce și la saună, și la bazin ca să relaxez musculatura.

IMG-20140113-02567

Forța în brațe este esențială ca să susții multe din exercițiile TRX

Lângă mine, în poză, este Raluca. În pauzele dintre seriile de exerciții făceam fețe, fețe una alteia din cauza durerii de brațe și anticipam – la mine a și devenit realitate – durerea pe care am simțit-o azi. Senzația de amorțeală în palme și pumni încleștați m-au făcut să evit să car prea multe obiecte azi sau să apuc altele prea grele pentru că intuiam clar finalul: aveam să le scap pe toate.

sneak

Exerciții TRX în prima oră din noua ediție Limitless

În centru, sus, este Răzvan Doica, antrenorul care la începutul acestui an face echipă cu Valentin Vasile, creatorul programului, și ne dă de furcă cu exercițiile și energia lui. Unii dintre noi l-am cunoscut pe Răzvan în Bootcamp-ul Limitless de la sfârșitul anului trecut, când ne-a alergat pe serpentinele de la Măgura, din județul Buzău ca și când trebuia să fugim din calea Apocalipsei să ne salvăm viața.

IMG-20140113-02593

Pot să fac flotări, da, zece legate, da, și chiar mai multe de atât

A fost un început excelent de ediție și dacă intensitatea primului antrenament a fost atât de crescută, nu pot decât să îmi imaginez ce urmează. De fapt, nu, chiar nu pot să îmi imaginez ce urmează pentru că băieții ăștia se gândesc mereu la cele mai date naibii exerciții. Am pierdut șirul dăților în care am exclamat: ah, nu, p-asta chiar n-avem cum să o facem! Și, cu toate astea, am trecut prin fiecare exercițiu, oricât ar fi fost de greu, cu ambiția omului care n-are nimic de pierdut și cu eventuala reușită și concluzie că, în realitate, habar n-avem că suntem în stare de cele mai de neînchipuit lucruri.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: