Tu ai curatat zapada?

by Andreea

N-am masina, deci mi-e usor sa vorbesc. N-am masina, dar ce cred ca am, totusi, in comun cu soferii este un acoperis deasupra capului. A nins. Din nou. Si din nou strazile au fost pline de zapada, de gheata si de soferi enervati ca, ei bine, traiesc in Romania si doar aici nepasarea e sora cu vesnicia. Pe la inceputul lunii, dupa ce m-am intors de la Manchester unde ninsese apocaliptic, am incercat, intr-o serie de posturi, sa explic ca nu suntem noi aia mai napastuiti si ca-n astfel de situatii si altii pot fi sau pot juca la fel de bine cartea neajutoratului.

Dar sa spunem ca asta cu zapada si cu lipsa de implicare a autoritatilor e o tema-pansament adica ne face bine sa dezbatem pe marginea ei. Deci sa injuram pe marginea ei. Insa azi, in timp ce mergeam pe strada, m-am gandit ca in orasul asta nu-s doar sosele pline de zapada, ci si trotuare pline de zapada. Cu siguranta soferii cu masina stau si la bloc sau la casa si-n fata oricareia dintre ele exista … trotuare. Si m-am intrebat, in timp ce inaintam cu viteza melcului, oare cati dintre soferii nervosi ca autoritatile n-au iesit sa dea zapada de pe strazi isi vor fi curatat zapada din fata casei? Oare cati dintre ei, inainte sa tipe in microfoanele reporterilor, sa posteze statusuri pe facebook si sa dea RT-uri ale altor soferi pe twitter, s-au gandit ca si trotuarele din fata imobilelor in care locuiesc au nevoie sa fie la fel de curate pentru trecatori precum soselele pentru masinile in care merg ei?

0 comment

You may also like

0 comment

ion January 21, 2010 - 3:21 pm

io nu-s sofer daaaar pe vremuri cand eram sofer, in primul weekend dupa ce ningea coboram imrepuna cu alti 10 vecini si dadeam zapada de pe trotoar, din locurile de parcare etc.

acum, unde stau, il avem pe nea nicu. ieri, dupa ce a nins ca in matrix cu o seara inainte, cand am luat-o spre birou pe la 8:30, trotoarul din fata blocului era LUNA! nea nicu-i om-bun-la-toate model!

as mai avea o intrebare catre soferii nervosi: cati dintre voi aveti cauciucuri de iarna?!

Reply
Andreea January 21, 2010 - 3:28 pm

Multumesc Ion. 🙂 Si da, buna intrebarea de mai departe. Ia ca asa aflam cum stau de fapt lucrurile. Din aproape in aproape 🙂

Reply
clara January 21, 2010 - 4:01 pm

noi avem o cucoana care in regim de voluntariat mai iese cu lopata cateodata – e penibil, intrun bloc unde locuiesc atatia barbati, numai cucoana asta pune umarul…

Reply
Andreea January 21, 2010 - 4:06 pm

foarte bine ca iese. eu sunt mai egalitarista din fire. mi-e indiferent ca-i barbat sau femeie. sa iasa sa dea cu lopata daca sta in blocul ala.

Reply
Roxana January 21, 2010 - 5:30 pm

Eu nu inteleg cum e asta cu domnii soferi trebuie sa puna mana pe lopata si sa curete.
Pana la urma, toata lumea are de castigat din curatatul zapezii. Asa ca indiferent cine esti, atat timp cat locuiesti impreuna cu un grup de oameni si vrei sa beneficiezi de trotuar curat, pui umarul la lucru.

Si ma simt mandra de comunitatea de la mine de la bloc, ca o zi iese unul, o zi iese altul si tot mereu este trotuarul luna de la iesirea din scara pana la tomberoanele de la coltul blocului.
Din partea mea, tot respectul pentru vecinii mei, pentru ca si soferi, si nesoferi, pun mana pe lopata si se vede. Fara cearta, fara tam-tam.
Pe principiul: “uite ca se poate, dar e mai usor sa vorbesti decat sa faci”.

Reply
Andreea January 21, 2010 - 5:37 pm

sigur ca nu coteaza daca esti sofer sau nu esti sofer. eu am scris textul in contextul in care in fiecare iarna apare discutia cu soselele necuratate etc si soferii care nu pot conduce ca lumea etc si de aici am lansat intrebarea daca acesti soferi care predica pentru atitudine din partea autoritatilor fac ei insisi curat cand trebuie. asta era ideea.

Reply
Ana January 21, 2010 - 6:13 pm

Si eu m-am chinuit sa dau zapada din fata casei ( de la birou) si am aruncat zapada in curtea noastra ca sa nu o dau in drumul masinilor si nici la ceilalti vecini and guess what 😀 a doua zi am descoperit ca vecina a considerat ca e mai bine sa dea zapada pe care a curatat-o… in fata portii noastre! smart, huh? :))

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: