Ultima sută de metri

by Andreea Vasile

Săptămâna asta am fost, din multe puncte de vedere, pe ultima sută de metri. Fie că mai aveam o sută de metri să termin ceva sau alţi o sută ca să încep ceva nou, expresia asta care sugerează că mai este foarte puţin până la ceva foarte important m-a urmărit neîncetat. Că am filmat, am scris articole, am propus subiecte sau am ajutat în proiecte de tot felul – unul dintre ele, foarte, foarte, foarte tare se va lansa luni, abia aştept să vă spun despre ce este vorba, tinerii urbani şi mereu conectaţi la net vor avea a new way to approach things – am fost într-o alergătură continuă în care nu am ştiut precis unde termin şi unde încep ceva. Perioadele astea aglomerate eu le numesc somnambulism profesional: faci foarte multe, dar nu-ţi aduci aminte foarte bine ce-ai făcut la finalul zilei când pici lat de somn şi-apoi ziua următoare începe cu un fel de minte ştearsă când o iei de la zero fără memoria zilei precedente.

*

Mâine, cei 100 de metri se vor schimba în “încă 100 de metri”. La Swimathon, competiţia de strângere de fonduri la care voi înota, fiecare lungime de bazin înseamnă bani, deci o şansă în plus ca ONG-ul pentru care înot, ALIAT, să strângă cei 3000 de euro cu care să dea, din toamnă, drumul proiectului de terapie prin poezie şi să-i ajute astfel pe dependenţii de alcool şi droguri să fie din nou … independenţi. Vă reamintesc că dependenţa este o boală, nu un moft şi, ca orice boală, cu ajutor de la specialişti, ea poate fi tratată.

*

Ajută-mă pe mine şi echipa mea să înotăm mâine câte 100 de metri cu siguranţa că o sumă de bani pentru efortul ăsta va susţine efortul unor alţi oameni minunaţi care vor să facă bine. Asta fac mâine acolo toate cele 19 ONG-uri participante şi toate au cauze minunate, însă eu te rog să fii de partea noastră. Dacă nu poţi fi la eveniment, intră pe pagina de susţinător a Swimathon şi alege varianta de donaţie care îţi este la îndemână. Orice sumă este importantă, orice ajutor, cât de mic, este la maximum apreciat.

Hai să transformăm “ultima sută de metri” în “poţi încă o sută de metri”!

Vor înota pentru ALIAT: Oana Felipov, Aiana Constantin, Mugur Grosu, Octavian Telea şi subsemnata.

swim

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: