Ultimul zbor

by Andreea

“Sticle goale cumparaaaaaam”, se-aude tot mai stinsa vocea in timp ce sar in taxiul spre aeroport cu LTJ Bukem in urechi cantandu-mi “You gotta learn to boogie”. “De data asta plec de tot”, imi spun, pentru a nu stiu cata oara, in minte. Adio basmale, adio caini scormonind pofticiosi in pungile de gunoi pe care oameni prea lenesi si prea nepasatori le-au lasat langa pubela in loc sa le lase in ea, adio praf, adio gri, adio impolitete, adio Romania. De data asta sper sa te las definitiv.

Ma urc in avion cu aceeasi senzatie de libertate cu care fac asta mereu. Ca si cand imi ridic, pentru ultima data, pasii de pe asfaltul romanesc pe care voi calca, din nou, doar atunci cand mi se va mai face dor de prieteni si de parinti. Dar si-atunci n-am sa vin eu, ci am sa-i chem pe ei la mine. Cel putin despre mama stiu ca e la fel de dornica, asemenea mie, sa dea bir cu fugitii de-acasa cu fiecare ocazie. Tata o urmeaza, poate nu la fel de entuziast, dar cu siguranta la fel de bucuros sa stea pe vreo terasa aiurea cu berea in fata si tigarile lui din foi care miros a cirese.

In avion, toti oamenii mi se par frumosi cand plec din tara si urati cand ma intorc. Frumosi cand plec pentru ca nu o sa-i mai vad. Sunt compatriotii mei, habar n-am ce fel de oameni sunt, e doar prejudecata ca sunt romani si, in mintea mea, sunt o imagine a tarii in care nu-mi gasesc si in care nu vreau sa-mi gasesc locul. Urati cand vin pentru ca ma reintorc acolo unde nu vreau sa fiu. Imi pun centura pentru a nu stiu cata oara si astept viteza pe care avionul o va prinde pe pista cand decoleaza. Daca avionul ar fi decapotabil, m-ar amuza teribil sa vad cum ne joaca tuturor falcile in bataia unui curent care, de fapt, probabil ca ne-ar smulge capetele. Ne-am ridicat in aer…

Vedeti voi, masterul asta spre care ma indrept e sansa mea. Prietena mea, Corina, la fel ca si altii, au plecat deja de nu stiu cate ori la studii in afara tarii. Nu stiu eu de ce n-am facut-o pana acum ca doar intensitatea cu care imi doresc sa plec este poate mai mare decat a multora. Dar se-ntampla ca tocmai aia care se gandesc incontinuu la ceva sa n-aiba parte, decat cu dificultate, de lucrul respectiv. Planul meu e urmatorul: ajung in Manchester, invat bine de tot, imi gasesc o slujba, zambesc mult, ascult brit pop, socializez, duc pe brate colegii beti acasa, ii invelesc inainte de culcare si-mi vad mai departe de treaba. La Manchester, energia e buna, energia e aia care-mi trebuie. Deci, urati-mi succes.

De data asta, am plecat definitiv. Drumul asta cu avionul nu am sa-l uit niciodata. Pentru ca m-a dus acolo unde mi-am dorit sa fiu.

Acest text a fost scris pentru concursul organizat de Paravion.

0 comment

You may also like

0 comment

Alex Rosu February 10, 2010 - 8:23 am

hai ma.. deja ma pregateam sa iti transmit felicitari pentru decizie, cand colo texte de concurs.. :))

Reply
Andreea February 10, 2010 - 8:27 am

pentru mine nu e doar un text de concurs.

Reply
Andreea February 10, 2010 - 9:46 am

succes 🙂 si pregateste canapeaua ca vin in vizita!

Reply
Irina February 10, 2010 - 12:00 pm

Deci e pe bune chestia asta? Eu stii ca sunt prima sa te felicit si sa iti doresc un nou inceput plin de intamplari si oameni interesanti 🙂

Reply
Andreea February 10, 2010 - 12:13 pm

lol. ma bucur ca pare atat de real. nu e inca pe bune

*ma gandesc ca mentiunea ca e text de concurs nu e foarte luata in serios 🙂

Reply
Ina February 10, 2010 - 5:52 pm

frate nu te mai juca cu inimioarele noastre
ionica ce esti 😛

Reply
Corina February 10, 2010 - 7:36 pm

Sunt tare, tare curioasa ce o sa gandesti cand o sa ajungi aici si o sa te scufunzi in societatea de aici nu ca intr-o vacanta, ci ca intr-o viata. Ca nu e chiar asa usor, mai ales daca esti singur…

Reply
Andreea February 10, 2010 - 7:53 pm

imi imaginez ca nu-i usor. dar e ceva ce vreau sa mi se-ntample.

Reply
Razvan February 27, 2010 - 3:43 pm

Salut !

In primul rand trebuie sa recunosc – postul este foarte reusit. Felicitari !
Andreea, te rog sa-mi trimiti un e-mail la snipersen_r@yahoo.com cu adresa ta de e-mail. Si eu trebuie sa plec in Manchester pe 21 martie si as dori sa te intreb cateva lucruri cu privire la calatoria cu avionul.

Multumesc si astept raspunsul tau cat mai curand .

Razvan.

Reply
Razvan February 27, 2010 - 3:44 pm

aa, e text de concurs :)) . Si eu care credeam ca e pe bune.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: