Un director de școală a fost ras în cap de unul dintre elevi

by Andreea Vasile

Cele mai frumoase povești sunt cele despre care e greu să scrii pentru că sentimentul pe care-l trăiești atunci când le citești e dificil de descris în cuvinte. Poate că, de aceea, pentru mine, rușii rămân unii dintre cei mai mari scriitori din toate timpurile: ei au înțeles natura umană cu toate subtilitățile ei și au scris despre asta cu înțelegere și, mai ales, compasiune.

O astfel de poveste frumoasă a avut loc zilele trecute la o școală din SUA. Acolo, directorul, domnul Hardy, a fost ras în cap de către un elev, Jackson, în fața colegilor săi. De ce s-a întâmplat asta? Ei, bine, în weekend-ul care tocmai se încheiase, băiatul s-a ras în cap în semn de solidaritate cu bunicul lui bolnav de cancer. La școală, colegii au făcut mișto de el și de felul în care arată.

foto-2

Directorul de școală, domnul Hardy, și Jackson, care se pregătește să-l radă în cap.

Când a aflat ce se întâmplă, directorul a decis să facă lucrurile în felul lui. Așa că i-a adunat laolaltă pe copiii din clasa lui Jackson, le-a spus că a aflat de situație, i-a întrebat pe toți dacă au cunoștințe, prieteni sau rude care au cancer (toți știau pe cineva), apoi le-a spus că și bunicul lui Jackson trece prin asta și din solidaritate cu el, băiatul și-a ras părul. Pentru că și domnul Hardy a vrut să-și arate solidaritatea cu situația prin care trece băiatul și pentru că niciun exemplu nu e mai bun decât fapta practică, el l-a lăsat pe Jackson să-l radă în cap.

foto-3

Cu simț de răspundere, Jackson și-a dus misiunea la capăt.

Povestea celor doi a făcut înconjurul netului și, ce e mai frumos, e că papa Rick, bunicul lui Jackson, și-a îmbunătățit starea de sănătate în aceste zile pentru că analizele lui au ieșit cu mult mai bine.

Paula Pollock, profesoară la școala lui Jackson, a făcut aceste poze pe care le-a postat pe contul de Facebook. De aici, Amber McWilliams Johnston, mama lui Jackson, a început să primească daruri și invitații la emisiuni de televiziune pentru ca băiatul să spună povestea lui cât mai multor oameni. Ultima invitație pe care o primise a fost la NBC.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: