Un moment de bunătate face cât un an

by Andreea Vasile

”Sînt excesiv de sensibil (…) la ceea ce se spune despre munca mea, despre felul cum sînt considerat. Cînd mă lovesc de neîncredere, cînd sînt singur, îmi lipsește ceva care curmă în sufletul meu orice inițiativă. Nu cer deloc să fiu măgulit, sau cineva să-mi spună:”mi se pare că așa ceva e frumos”, cînd i se pare că e urît. Nu. Doresc o sinceritate inteligentă pe care să n-o irite înfrîngerea. O sinceritate care, cînd voi suferi o înfrîngere a șasea oară și în momentul cînd curajul m-ar părăsi, să-mi spună: ”Încearcă totuși a șaptea oară !” Vezi tu, de acest ajutor neînsemnat nu mă pot lipsi”, spunea Vincent Van Gogh, iar actriţa Oana Pellea nota ieri aceste cuvinte pe contul de Facebook.

*

Un moment de bunătate poate şterge cu buretele toată urâţenia lumii. Am multe exemple personale în care îndârjirea altora de a mă convinge că trăim gri, deprimant, murdar, că trebuie să fiu asemenea şi conştientă de asta ca să supravieţuiesc au fost date uitării printr-o vorbă bună sau un gest frumos. Mă entuziasmez repede şi chiar dacă au fost clipe când bucuria s-a dovedit prea grăbită, aleg mereu voiciunea stării triste, anticipării pesimiste şi îndoielii sufleteşti. Poate comparaţia e trasă de păr însă pe acelaşi principiu o prietenă de-a Cristinei Bazavan a pus la cale un plan prin care copiii de la Centrul Comunitar Sfantul Vasile Casa Montessori să aibă parte de Sărbători cu aer festiv.

Mai precis, persoane publice de la noi vor sta la tejgheaua lui Boutique Restaurant Chocolat Createur de Gout din Radu Beller 13, adică zona Dorobanţi, şi vor vinde unele dintre cele mai gustoase dulciuri din Bucureşti. Campania “Dăruieşte o clipă de bucurie” va începe joi, pe 13 decembrie, şi vine la iniţiativa lui Tudor Constantinescu, proprietarul locului care ne ridică glicemia, şi care este de asemenea jurat în emisiunea Top Chef.

Comercianţii de ocazie îşi vor exersa talentul negustoresc până pe 21 decembrie şi printre cei pe care îi puteţi vedea la faţa locului sunt Anca Rusu, Cristina Dochianu, Crina Abrudan, Răzvan şi Dani şi alte nume care vă sunt cunoscute de la Antena 1.

*

Cozonaci, praline, macaroons şi alte delicatese din oferta de Crăciun sunt cele care, vândute, îi vor ajuta pe copiii de la Centrul Comunitar Sfântul Vasile Casa Montessori să petreacă un Crăciun şi un An Nou mai plin, sper, de iubire şi de atenţie.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: