Un om cât o galerie

by Andreea Vasile

ann

Am venit acasă de la sala de sport și, pe drum, mă gândeam că îmi este foarte foame și că abia aștept să mănânc. Intru în casă și Doina, mama Adei, prietena și colega mea de apartament, mă întreabă:

-Vrei să mănânci?

Trebuie să vă spun că a fost cea mai bună masă de după Anul Nou. Nu neapărat datorită mâncării, însă știți momentele acelea când se adună multă energie pozitivă și totul curge în armonie: mâncarea, discuția, spiritul vesel.

*

Mama Adei a fost la noi zilele acestea. Este o femeie extraordinară așa cum este și mama lui Mihai, celălalt prieten și coleg de apartament, așa cum sunt și părinții mei. Cred că toți putem spune că suntem foarte norocoși din punctul acesta de vedere, că avem lângă noi oameni plini de viață care, pe lângă iubire și creștere ne-au dat ceva foarte important, libertatea să fim noi înșine.

Este atât de frumos ca un părinte, că este al tău ori al altuia, să se uite la tine ca și când ești cel mai mișto om de pe pământ și să-ți spună: trăiește cum vrei, ai tot ce trebuie în tine să fii fericit, nu te lăsa tras în jos, lumea este pentru cei mai mulți un loc în care își vântură de la un cap la altul al existenței prejudecățile.

*

Azi am mâncat cea mai bună masă de la începutul acestui an pentru că un părinte, în cazul acesta al Adei, mi-a spus ceea ce orice părinte ar trebui să spună copiilor săi ori altora: poți orice! Sunt oameni la peste 50 de ani care au mai multă trăire în ei decât mulți tineri, care stau pe lângă tine o zi-două, și-ți dau tot capitalul de bunădispoziție ca să începi orice în forță și cu mult curaj.

*

Teoria că ne alegem părinții, că, de undeva din Univers îi vedem și pentru cine știe ce motiv decidem că trebuie să fie ai noștri, este o practică minunată pentru unii dintre noi. Sigur, nu toți copiii au norocul acesta de-a avea lângă ei oameni extraordinari, însă noi, cei care îi avem, avem mai mult decât o mamă și un tată – avem îndrumători, susținători, pare că o întreagă galerie ne este alături, gata să-și facă numărul pentru ca noi să fim mai buni și mai puternici.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: