Un sat din România pe harta frumuseții

by Andreea Vasile

Când am primit invitația de la Avon de a-i însoți în satul Valea Părului din comuna Beceni, județul Buzău pentru o zi de frumusețe acordată fetelor și femeilor din sat, ideea mi s-a părut genială. Atât de mișto încât, până în preajma plecării, nici nu mi-a trecut prin cap că, de fapt, sensul de bază al numelui face referire la fruct. Sunt deșteaptă uneori, nu?

Peste 30 de femei (și un bărbat, fotograful) ne-am strâns sâmbătă dimineață în parcarea din fața cafenelei (and more) Manufaktura din Piața Victoriei, o zonă la 10 minute de mers de unde locuiesc, și una dintre preferatele mele din oraș datorită atmosferei relaxate și locurilor de ieșit cu prietenii, dacă vrei să o arzi puțin mai fancy pentru o zi.

IMG_20180922_093114.jpg

Cafeaua de dimineață la Manufaktura

Echipa Avon ne-a primit cu cafea delicioasă, croissante cu unt și ciocolată și fructe. Eu, ca de obicei, mâncasem acasă așa că m-am uitat la ce-am ratat și-am oftat adânc. Am întâlnit multă lume nouă și asta mi-a plăcut pentru că n-am mai avut de mult ocazia să fiu cu atâtea necunoscute la un loc. Am auzit alte povești și experiențe de viață și drumul până la Buzău, destinația noastră finală, a curs lin, cu jocurile și concursurile de care am avut parte în autocar, alături de Antonia, ambasadoare a produselor de îngrijire a părului Advance Techniques de la Avon și Andreea Remetan de la Virgin Radio Romania, MC-ul călătoriei.

După două ore și jumătate de mers cu autocarul am ajuns în Valea Părului, un sat care face parte dintr-o zonă cu o istorie bogată și neașteptată, despre care ne-a povestit însuși primarul, domnul Laurențiu Dumitru, de care mi-a plăcut pentru că l-am perceput ca implicat și pus pe treabă. Are multe planuri și pe o parte le-a și realizat, iar printre cele mai importante dintre ele se numără renovarea la standare moderne a școlilor din comună și revitalizarea Liceului Tehnologic. Dumnealui era mândru că-n comună locuiesc aproape 700 de copii, iar asta înseamnă, pe scurt, că zona are un viitor.

bus bun.jpg

În autobuz, testând noul meu luciu de buze Mark, pe care l-am câștigat, alături de alte produse, la un concurs în care a trebuit să recunosc melodii românești și internaționale pe care Antonia le fredona. Păi dacă nici eu nu sunt fan muzică, atunci cine?

Curtea Casei de Cultură din Valea Părului s-a transformat pentru o zi într-un salon pop-up în care 25 de hairstiliști, în frunte cu George Cozma, cea mai nouă achiziție Avon, pe care l-am avut coleg și când am lucrat la emisiunea Next Star pentru că el se ocupa de părul Lidiei Buble, una dintre jurate, le-a oferit timp de 12 ore fetelor și femeilor din sat sesiuni de înfrumusețare a părului și workshop-uri despre îngrijirea părului acasă.

Fete și femei de toate vârstele au fost într-o mișcare continuă prin salonul în aer liber organizat temporar și s-au bucurat de coafuri frumoase și sfaturi de beauty de la specialiști. Am vorbit și eu cu câteva dintre ele și ce mi-a plăcut foarte mult e că multe dintre ele erau însoțite de prieteni sau soți care le admirau de la distanță și care, la finalul sesiunii de înfrumusețare, le întâmpinau mândri și cu zâmbet larg pe fețe.

IMG_20180922_134531.jpg

Fetele și femeile din Valea Părului s-au bucurat de salonul pop-up

10 femei din sat au fost alese ambasadoare Avon și au avut parte de un makeover complet în care au fost machiate, coafate și îmbrăcate cu haine alese de stilista Olivia Stoica, pe care o admir pentru că are un ochi fresh și pentru că mereu, alături de sora ei, Luiza Stoica, actriță la teatrul din Pitești, sunt o gură de aer proaspăt la petrecerile din București datorită outfit-urilor creative și pentru că sunt foarte amuzante și comunicative.

Ziua s-a încheiat cu o vizită la doamna Dana Ungureanu, educatoare în satul Valea Părului de luni până vineri și antreprenoare în timpul liber. Dumneai face prăjituri de casă cu ingrediente naturale și așa ne-a așteptat și pe noi, înainte de a veni înapoi la București, cu curtea plină cu tăvi cu prăjituri și plăcinte, must și vișinată, care e moartea mea, deși la ultima degustare am avut parte și de-o mahmureală pe cinste, însă asta pentru că m-a luat valul. În plus, eram la o tăiere de moț, deci momentul permitea, cât de cât, să sar puțin calul.

IMG_20180922_171328.jpg

Degustare, ca să nu zic înfulecare, de prăjituri la doamna Dana Ungureanu

Astfel, pentru o zi, Avon a pus satul Valea Părului pe harta frumuseții și le-a oferit fetelor și femeilor ocazia să fie răsfățate și să se bucure de o zi diferită în care totul este despre ele, despre starea lor de bine și despre bucuria de a fi ele însele.

Mai jos vezi alte poze din ziua petrecută ieri în Valea Părului:

IMG_20180922_151502.jpg

George Cozma, hairstilist Avon, Antonia și Andreea Remetan, de la Radio Virgin România în sesiunea live transmisă ieri din Valea Părului pe pagina Avon Space de pe Facebook

IMG_20180922_142438.jpg

Trei adolescente cu coafuri amuzante pe care le-am numit Fetițele Powerpuff, ca-n desenele animate cu același nume

IMG_20180922_134757.jpg

În salonul din Valea Părului s-a muncit la foc continuu pentru ca toate fetele și femeile care i-au trecut pragul să plece acasă mulțumite

IMG_20180922_135156.jpg

Cu machiaj sau fără, nici o zi nu trebuie să treacă degeaba

IMG_20180922_142847.jpg

Distracție și zâmbete în salonul din Valea Părului

sdr

Salonul pop-up a avut parte de toate produsele și instrumentele pe care le găsești în orice salon din București sau din alte orașe

IMG_20180922_172139.jpg

În curtea doamnei Dana Ungureanu, motanul Tomi a avut parte de toată atenția

În încheiere, vă recomand să urmăriți două conturi de Instagram de la două fete pe care le-am cunoscut în această călătorie, care mi-au plăcut mult: Corina Maria Scheianu și Ana Drobot.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: