Unde se termină visele?

by Andreea Vasile

Dacă m-aş fi trezit să notez visul imediat după ce s-a terminat, aş fi scris acum mai multe detalii. Doar dorm cu un carneţel lângă pat. Totuşi, n-am făcut-o pentru că ce-am visat a fost aşa puternic că mi-am zis că n-am să uit. Câteva ore mai târziu, intensitatea evenimentelor visate a scăzut, dar imaginile sunt la fel de puternice şi mă gândesc, din nou, cum mintea poate să ruleze cele mai neaşteptate combinaţii de idei şi imagini. Dacă m-aş fi gândit o zi întreagă să sugerez tristeţea şi supărarea, nu mi-ar fi ieşit aşa bine.

*

Plecam noaptea de la petrecerea cuiva şi, în vis, cum mă uitam dinspre balcon înspre şosea vedeam bulevardul Barbu Văcărescu. În blocul cu pricina intrasem pe uşa din faţă, dar plănuiam să plec pe cea din spate, ironic, căci drumul ăla era cel mai scurt până la mine, în Floreasca.

Spun tuturor “noapte bună”, ies din apartament, apoi din bloc şi, deodată, un felinar luminează puternic şi mă văd înconjurată de cuşti în care dorm câini. Toate au uşile deschise. Nu ştiu ce să fac – mă gândesc dacă să mă întorc în bloc (dar n-are interfon, eu n-am telefon să sun) sau dacă să merg tiptil, să nu-i deranjez şi să ies din zona periculoasă.

Încep să calc, timid, mă rog în gând să nu se trezească vreunul. Dar calc greşit, calc pe ceva şi, ca la un semn comun, glasuri de câini treziţi din somn îmi acoperă puterea de judecată. Închid ochii şi şoptesc: “Şşşşşşşş”. Lătratul continuă, dar mă surprind că mă mir că nu m-a muşcat niciunul, deşi violenţa cu care se fac auziţi e aşa puternică, aşa clară.

Aud uşa de la bloc. Iese Cheloo. Pe aleea care duce la cuşti, începe să cânte: “Unde se termină visele?” Câinii tac. Când şi eu alături de Cheloo.

*

Apoi m-am trezit.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5NtPzyHvLc4]

0 comment

You may also like

0 comment

Corina September 23, 2011 - 6:20 am

Mwahahaha! Eu am visat acum doua seri (si de obicei stau foarte prost cu amintitul viselor, deci chiar m-a impresionat daca am tinut minte) ca l-am salvat pe Printul William de la un atentat terorist in metroul londonez (mi-am dat seama ulterior de ce am visat asta, pentru ca trebuie sa scriu un articol despre consecintele 9/11 in Romania si discutasem subiectul cu o seara inainte cu Andrei in autobuz), iar drept rasplata am fost desemnata sa ii botez copilul. Cel pe care intre timp il produsese cu Kate Middleton. Iar in vis ma bucuram practic de faima globala de botezatoare regala 🙂

Reply
Andreea September 23, 2011 - 6:22 am

ok, yours is better. and happier! ahahahahahahahahaha. m-a binedispus =)

Reply
sky September 23, 2011 - 7:31 am

ahahahahahahah
am sa incerc si eu sa visez ceva cu o celebritate diseara ca sa va povestesc.
but, K, cheloo? :)))

Reply
Andreea September 23, 2011 - 7:32 am

cred ca l-am visat pe el pt ca avea legatura cu melodia lui si cu versurile.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: