Vă dă cu virgulă emoţia?

by Andreea Vasile

Îi ştiţi! Sunt oamenii ăia care-şi ţin emoţiile în lesă ca pe câinii turbaţi.

*

Mama lor le-a zis, când erau mici, că să zică ce simt te face prost şi vulnerabil. Îi ştiţi! Sunt şmecheraşii ăia tari în gură, iuţi la vorbă, vrăjitori, dar se pişă-n pantaloni la cel mai mic semn de afecţiune. Câteodată … sunteţi chiar voi!

*

Să ne înţelegem: nu vă vorbesc de îndrăgosteală, nu vă vorbesc de iubire, nu vă vorbesc de chimie nebună care uneşte oamenii mai ceva ca Poxipolul. Nu! E ceva mai simplu de atât: să te laşi să rezonezi cu un altul când rezonanţa vă lipeşte. Să fiţi buni, acolo, cu braţele deschise, când inima trage şi atrage, să te laşi dus, ca board-ul pe val, să te apropii fără calcul, fără miză, să te apropii că simţi că-i bine, că-i cald, că-i viaţă.

*

Ştiu oameni deştepţi, deştepţi, deştepţi la modul ăla: te fac cu vorba, cu verbul, mai puţin cu fapta. Sinceri până când le ceri să fie sinceri. Există o anumită mârlănie a omului deştept, dar speriat. Eu, una, o înţeleg, dar, Doamne, e enervantă. Să fii deştept şi mârlan când ştii că te-atrage atracţia şi vrei să fugi şi pentru că nu poţi să fugi o arzi prost. Se-ntâmplă! Ţi se-ntâmplă şi ţie.

*

Asta e proastă creştere pentru mine. Să nu iei de bun bunul din altul! Nu-i niciun scop, e starea, că faci bine, că eşti bine.

*

Doamnă, domnule, vă dă cu virgulă emoţia? Potololiţi-vă, n-o mai calculaţi atât! Nu-i vorba de rezultat.

0 comment

You may also like

0 comment

Morko March 31, 2012 - 9:26 am

Frica bate orice. Pana si desteptaciunea. Si ego-ul e de obicei bine pus la punct, elegant, strong. Te tine bine de manuta cand crede ca o sa-i dai cu flit. Dar nu e panica. Daca vrei sa stai in preajma oamenilor de acest gen, o sa stai, chiar daca simti marlania. Ca stii ca e din frica. Daca nu vrei, nu te tine nimeni cu forta nici pe tine acolo.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: