Vara

by Andreea Vasile

vara

Vara, viaţa profesională ar trebui să fie pusă pe pauză

Vara este un anotimp pervers! Este o contradicţie între muncă şi soare. Nu poţi să dai randament când afară sunt 30 de grade şi ştrandul Tineretului, de pildă, este la câteva staţii de autobuz de locul de muncă. Eu nu pot să fac treabă bună vara. Sau pot, însă mintea mea este departe, la lucruri care nu au nici o legătură cu eficienţa: apă, cocktail-uri, plajă, citit. Unii o pot numi, pe scurt, lene. Asta şi este.

*

Încă nu am găsit metoda prin care banii să curgă din cer în timp ce eu mă lăfăi pe vreo plajă exotică, aşa că încerc să împac datoria de zi cu zi cu starea interioară de a dori să fac nimic.

*

O zi perfectă de vară ar arăta pentru mine în felul următor:

1. Mă trezesc la 6 A.M. Mănânc lapte cu cereale şi-o banană, apoi beau o cafea şi un fresh de grepfruit cu portocale.

2. Plec la sală. Trag o oră de fiare sau particip la un curs anume. Bag apoi 30 de minute de înot. Pe urmă, 10 minute de saună. Fac duş.

3. Mă duc la o terasă şi beau o a doua cafea. Citesc.

4. Mă duc la piscină, fac plajă, citesc.

5. Iau prânzul, fumez o ţigară, beau o bere. Mă uit în zare, nu mă gândesc la nimic, îmi dau seama că trebuie să mă dau cu cremă de plajă.

6. Mă întind pe şezlong, citesc, mă ia somnul, adorm. Visez idei de pus în practică. Mă trezesc, notez ideile într-un carneţel.

7. Se face seară, mă duc acasă, fac duş, mă dau cu toate cremele din lume, mănânc, poate beau a treia cafea, de fapt un capuccino, citesc.

8. Primesc un telefon că a doua zi e nevoie de mine pentru un nu ştiu ce job plătit cu 1000 de euro pentru că sunt super tare şi fără mine treaba n-ar fi la fel. Mă gândesc că 1000 de puţin, asta înseamnă că ratez o zi de plajă. Cer 1500. Se acceptă.

9. Încântată că am bani, intru pe skyscanner.net şi rezerv primul avion spre o destinaţie cu soare şi apă limpede ca cerul. Primesc un al doilea telefon pentru un alt job. Mulţi bani. Mă bucur că o să am mălai când revin din vacanţă.

10. Viaţa e frumoasă, mă duc la culcare. E doar ora 10, însă când o duci atât de bine, ce rost are să mai tragi de timp. Toate curg!

0 comment

You may also like

0 comment

Smilla May 12, 2013 - 4:10 pm

pai s-auzim de bine si implinirea tuturor dorintelor, nu?
suna foarte misto si sunt sigura ca in timp ti-ai mai diversifica programul si-ai mai reduce din cafele 😛

la tropice e vara 9 luni pe an. mai ramane sa sune telefoanele cu ofertele de joburi. fingers crossed.

Reply
Andreea May 13, 2013 - 7:51 am

doamne-ajută! 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: