Viorica: “Anul trecut nu știam să înot, dar acum știu”

by Andreea Vasile

viorica singura

Viorica va înota pe 12 iulie la Lia Manoliu în cadrul Swimathon București pentru cauza asociației ALIAT: specialiștii de acolo vor să strângă 6000 de lei și să demareze un proiect prin care să îi ajute pe copiii care cresc alături de părinți, rude și prieteni care consumă alcool și droguri să își păstreze mintea limpede și sufletul curat.

După ce a început să alerge ca să slăbească, Viorica a descoperit că după o tură în jurul lacului din Parcul Circului, mai poate una, și încă una, și încă una până când kilometrii s-au adunat și obiectivul de 21 pentru semimaratonul de la Cluj a devenit o dorință împlinită. Numai că un accident la genunchi a pus-o pe Viorica pe tușă și după o operație complicată s-a decis că nu renunță cu una, cu două și s-a apucat de … înot. Povestea asta se întâmpla anul trecut.

*

”Voiam să particip de anul trecut la Swimathon, dar atunci  nu știam să înot. Acum știu”, spune Viorica, de 28 de ani, a cărei credință este că ”împreună putem face mai mult”. Pentru ea, toate cauzele de la Swimathon sunt demne de atenție, însă a ales să înoate pentru copiii care cresc în medii toxice fiindcă a îndrăgit-o pe Oana Turcan din organizația ALIAT datorită bunei ei dispoziții (n.red. Oana este căpitanul nostru logistic, ea este legătura echipei ALIAT cu organizatorii Swimathon București). Crede că sănătatea, familia, prietenii, perseverența și onestitatea sunt pilonii pe care îți poți sprijini orice obiectiv și astfel poți reuși în orice îți propui.

Viorica

Ajut-o pe Viorica să îndeplinească obiectivul echipei ALIAT și să strângă suma de 6000 de lei necesară pentru ca proiectul să poată începe.

”Anul trecut, când mi-am făcut operația la genunchi, părinții mei au fost alături de mine: mama a venit la București ca să stea cu mine în spital, apoi încă o lună a fost alături de mine pentru că nu mă puteam descurca cu cârjele”, își aduce aminte Viorica și spune că asta este cea mai recentă formă de ajutor consistent care i s-a oferit și pentru care este recunoscătoare mai mult decât va putea să exprime vreodată în cuvinte. ”Le-am mulțumit și atunci, însă nu sunt o fire melodramatică și poate abia acum vor realiza cât de mult bine mi-au făcut, de fapt”.

*

Intră pe profilul echipei ALIAT și ajut-o pe Viorica să strângă toții banii de care este nevoie. Până acum, echipa de înotători a reușit să adune 2075 de lei din suma totală de 6000 de lei și se află în top 10, din 38 de echipe participante, al celor mai dedicați fundraisers. Orice donație contează așa că nu sta deoparte, ești la 2 clickuri distanță de o faptă bună. Și, bineînțeles, Viorica te așteaptă pe 12 iulie la bazinul Lia Manoliu să o susții din tribune. Așa cum te aștept și eu, în calitate de participant și căpitan de echipă.

*

Citește și povestea Mariei, membru în echipa ALIAT.

Citește și povestea lui Ștefan, membru în echipa ALIAT.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: