WebSiteStory, primul film al lui Dan Chisu

by Andreea

La inceputul lunii martie scriam in revista VIP despre filmul lui Dan Chisu, WebSiteStory, dupa o discutie cu Oreste. La vremea aceea nu se stia cand va avea loc premiera, dar iata ca ea a fost anuntata pe 14 mai. Iata cum suna textul pe care l-am scris in urma cu mai bine de o luna:

“Recent intors de la Festivalul International de Film de Dragoste de la Mons din Belgia, Oreste povesteste, in exclusivitate pentru revista VIP, despre rolul sau in primul lungmetraj regizat de Dan Chisu.

WebSiteStory este numele filmului romanesc selectionat la festivalul independent de film din Belgia alaturi de pelicula “Cealalta Irina” in regia lui Andrei Gruzniczki. “WebSiteStory e un experiment a lui Dan Chisu si e inovator macar dintr-un punct de vedere”, spune Oreste. “S-a pornit de la o simpla idée, fara un secnariu prestabilit. Chisu si-a gandit foarte bine personajele si dupa ce si-a ales protagonistii care sa le interpreteze, am intrat intr-un training la Snagov unde fiecare dintre noi si-a compus personajul, adica biografia si relatia cu celelalte caractere. Abia dupa aceea, Chisu a unificat povestea”, explica Oreste care, in film, il interpreteaza pe Ficat, personajul negativ. “Mi-a dat posibilitatea sa forez partile mai intunecate din interiorul meu si asta a fost bine pentru mine”, admite realizatorul emisiunii “Codul lui Oreste” de la B1.

“WebSiteStory se adreseaza unui public nebagat in seama in ultima perioada chiar si de noul val al cinematografiei romanesti, targetul 17 – 25 de ani. Si Mungiu, si Puiu, si Porumboiu au construit in filmele lor povesti suave, nostalgice, amintiri. Targetul pentru peliculele lor pleaca de la 35 de ani in sus. WebSiteStory este o poveste foarte actuala pentru ca se desfasoara pe internet, postari si confesiuni pe YouTube. Este un film destul de dur si ca limbaj, si ca abordare, adica n-are niciun cliseu de film american, este o poveste spusa foarte frust si foarte onest”, explica Oreste. “Pelicula este despre doua fete aflate la varsta conflictului cu parintii. Intr-o seara, ies intr-un club si a doua zi una din ele afla despre cealalta ca a murit. Urmeaza incercarea acestei fete de a-l gasi pe tipul care i-a omorat prietena si de-a razbuna moartea acesteia”, ne lamureste “Ficat”.

WebSiteStory a fost filmat in vara anului 2008 in numai 12 zile. Postproductia insa a durat aproape tot anul 2009 pentru ca a avut loc in orase ca Paris, Budapesta, Praga si Viena. “Este o productie 100% independenta, finantata de Dan Chisu. El a vrut sa demonstreze ca daca ai o poveste si daca reusesti sa creezi o relatie corecta intre personaje, poti sa faci un film si cu bani foarte putini. Pariul lui Chisu e de-a aduce macar 50.000 de spectatori in salile de cinematograf. Este un film facut pentru public, nu pentru festival”. Intre timp, Dan Chisu a mai terminat un film, Ursul, si se pregateste sa-l inceapa pe al treilea la care va colabora, din nou, cu Oreste. Alti actori care joaca in WebSiteStory sint Florin Piersic Jr., Dragos Bucur, Lia Brugnar.”

Pe Feeder puteti vedea trailer-ul.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: