X-mas Spirit, where are you?

by Andreea

Piata Orasului Vechi, Praga

Suntem cu doua saptamani inainte de Craciun si mi-am dat seama, mai ales acum dupa ce m-am intors de la Praga, ca lipseste ceva. Spiritul Craciunului pe strazile Bucurestiului. Adica luminite, beteala, stiti voi, toate chestiile alea pe care, odata ce le avem, le injuram pentru ca aglomereaza seara orasul cu gura-casca ce ies sa le vada. Da, stiu, in unele sectoare s-a dat drumul la toata artileria luminoasa specifica Sarbatorilor, dar la mine in 1, in Floreasca, in afara ca s-au inmultit batranii care-ntind mana, nu prea s-a intamplat mare lucru.

In Praga e isterie. Lumini peste tot, chioscuri de lemn cu vin cald, carnati, kurtos, clatite, obiecte artizanale, brazi, George Michael care iar si-a dat inima aiurea si acum sufera. Nici ei n-au inca zapada, desi sunt zile cu un frig de crapa statuile de pe podul Carol. Insa asta nu-i impiedica sa fie retardedly jolly si in starea asta am intrat si eu si pot sa mai intru, inca o data, si aici.

Am plecat de-aici inainte de turul II. Am zis ca vin acasa, ca o sa am un nou presedinte, ca ei isi vor vedea de ale lor, in sfarsit, si noi de ale noastre. Dar m-am inselat ca uite ca bairamul politic nu e gata, dar asa nu mai am nici chef, nici stare de subiectul asta si deja mi se pare nesimtire ca atat oamenii politici, cat si televiziunile de profil nu inceteaza sa ma faca partasa la frustrarile lor profesionale. E ca si cand, timp de doua luni de zile, tu sau eu ne-am flutura nemultumirile de la serviciu in prime time. Bai, orice vine, sta ce sta, dar mai si pleaca. In Romania, tot ce vine, vine cu starea de permanenta si e tratata ca atare, ca si cand orice stare, aici, e vesnica. Pai e vesnica daca numai despre asta vorbesti si daca numai la asta te gandesti. Adica primul pas spre pa-pa-ul unei situatii e sa-i dai ignore/delete.

Dati drumul la cuptoare in piata publica. Sa sfaraie crusta de pe cozonaci si sa sara vinul fiert in pahare. As asculta chiar si-un Hrusca. Ina, tu nu? 😛

0 comment

You may also like

0 comment

Cosmin December 9, 2009 - 8:48 am

Sa le uram politicienilor un calduros mai da-va dracu. Bleah.

Reply
Corina December 9, 2009 - 10:50 am

ia sa nu te mai duci in tari din astea civilzate, andreea. vii cu idei d-astea crete de normalitate… tztztz… la baionet in ro, I say!

Reply
Irina December 9, 2009 - 11:29 am

Sincer, mie mi se pare că peste tot dau numai de târguri de cadouri şi de tarabe cu chestii de Crăciun, şi că e prea mare nebunia. Şi, ca şi tine, mă întreb unde e spiritul Crăciunului, dar din alte motive. Mi se pare că din luminiţe, târguri, tarabe, căciuli de moşi şi etc, se păstrează în aer doar agitaţia şi aglomeraţia, fără jollyness… Poate problema nu e la luminiţe, ci în altă parte?

Reply
clara December 9, 2009 - 12:27 pm

ce craciun domne?! razboi civil! lovitura de stat!

Reply
Ina December 11, 2009 - 6:57 pm

Am ajuns carlig de final, asta am ajuns :))
As asculta, cum nu.

Reply
Andreea December 11, 2009 - 7:33 pm

hahahaha. ei lasa, ca nu te-am pus degeaba. the hrusca joke lives on 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: