Zi-forţă

by Andreea

Ziua asta ne-a mângâiat. Şi e bine că a făcut-o pentru că, pe toată, am petrecut-o afară. Am prins soarele de ora 9 dimineaţa când veneam la redacţie, l-am prins pe cel mai puternic de la ora 12 în parc când fotografiam pentru pagina de debut şi pe cel care se stinge, de la ora 15, când pe terasa la restaurantul Casa di David Cătălin Botezatu lua prânzul cu câştigătoarea concursului Tabu, “Scrisoare pentru Moş Crăciun”.

*

Dimineaţă am făcut cafea pentru şase oameni. Aşa cum Cristian Herţa, DTP-ist, comandă, aproape zilnic, mâncare pentru toată lumea, aşa m-am nimerit eu azi dimineaţă singura din redacţie care ştia să folosească espressorul. M-a amuzat postura pentru că îmi intrasem în mână atât de bine că mi-am luat cutiile cu dozele de cafea lângă mine şi am întrebat, pe fiecare, cum vrea cafeaua: mai tare, mai slabă sau poate că o ciocolată caldă e ceea ce şi-ar dori. Am făcut cafea chiar şi pentru două colege de la redacţia de deasupra noastră, Superbebe. Cu ocazia asta m-am şi împrietenit cu ele că le vedeam în fiecare dimineaţă afară, la ţigară, dar, oficial, nu dădusem mâna. Au crezut că mă ocup de make-up la revistă. 🙂

*

La 9.30 au venit Magda, hair stylist şi Betty, the real make-up artist care au pregătit-o pe tipa care va apărea în numărul de decembrie la pagina de debut. Nu vă spun nici despre cine e vorba, nici ce face, că stric surpriza, dar o să fie bine de tot materialul, în primul rând fotografic vorbind că mi se pare că poza pe care Cristian Radu a făcut-o surprinde perfect sintagma “cât o mie de cuvinte”. Şi dacă n-ar avea textul ăla scurt de 500 de semne, poza ar exprima perfect ce face Sonia. Uite, v-am zis numele, dar tot nu v-am spus ce poate. Curând, a venit şi Irina, interna Tabu pentru următoarele trei luni care azi, împreună cu Alex, celălalt intern, dar fără drepturi depline, au venit cu mine la ambele materiale pe care le-am avut de făcut şi, sper eu, că s-au simţit bine (Irina o să scrie cum şi-a petrecut săptămâna în jurnalul pe care îl are de ţinut şi-atunci o să vedem cum i s-a părut).

*

La 10.30, pe când plecam spre parcul Tineretului pentru şedinţa foto de la debut, la coafat şi machiaj venea Julieta, câştigătoarea prânzului cu Cătălin Botezatu. Pe ea aveam s-o revăd mai târziu.

*

Era 12.15 când am terminat treaba în parc şi până la 12.45 trebuia să ajungem pe şoseaua Nordului la Casa di David. Împreună cu Irina şi Alex am luat metroul de la Tineretului la Aviatorilor ca să tăiem oraşul repede şi de la Aviatorilor ne-am urcat într-un taxi. Am ajuns la restaurant la timp. Îmi plac provocările de tipul ăsta în care am de străbătut oraşul într-un timp scurt şi trebuie să găsesc cea mai bună soluţie. Pe drum, în metrou, Irina l-a descusut pe Alex cu privire la job-urile pe care le-a avut. Ne-a distrat pe amândouă cu poveştile lui. La Aviatorilor am dat comandă la taxi, am primit 7 minute, între timp am reuşit să găsim altul în zonă, ne-am urcat, am dat iar telefon la 2000 s-o anulez pe precedenta. Legat de asta, azi cred că am vorbit la telefon mai mult ca niciodată, amândouă sunând între 9.30 şi 10 încontinuu. Ca să înţelegeţi, am început să scriu un SMS la 9.30 şi până la 10 tot nu reuşisem să-l termin.

*

La Casa di David, până să vină subiecţii noşti, am zăbovit cu Irina şi cu Alex la poveşti şi le-am mai spus câte ceva despre ceea ce fac la revistă. Pe marginea lacului Herăstrău, cu soarele în faţa şi o zi de toamnă perfectă, am încercat să-i recunoaştem pe cei care veneau la masa de prânz acolo. Aşa i-am identificat pe Ion Ion Ţiriac împreună cu Ion Ţiriac, pe Bobby Păunescu şi pe Valentina Pelinel care s-au aflat, în acelaşi timp, acolo.

*

Era ora 15.30 când am terminat treaba şi când, tot terminată, mă simţeam şi eu. 🙂

0 comment

You may also like

0 comment

Ina November 12, 2010 - 4:59 pm

“Alex, celalalt intern, dar fara drepturi depline” :))))))

PS: Cu sau fara drepturi depline, Alex a fost azi cu mine la pompieri si a participat la un shooting si un interviu foarte faine. Sa-l pui sa-ti povesteasca luni. 😉

Reply
Andreea November 12, 2010 - 5:06 pm

da, stiu ca a venit 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: