Cu ce frecvență să scriu pe blog?

by Andreea Vasile

Una dintre întrebările pe care le primesc în ceea ce privește blogging-ul este cât de des recomand eu cuiva să scrie, respectiv să publice un text pe platforma online pe care o are.

Răspunsul e simplu: nu există un răspuns.

Eu sunt dintre cei care publică rar texte pe blog și, de obicei, o fac atunci când simt că am ceva de transmis sau când sunt implicată în vreun proiect și, conform contractului, trebuie să scriu la o dată agreată.

Recent, am fost la un concert de-a lui Alexandru Andrieș și în deschiderea cântării el ne-a spus că apare rar pe scenă pentru că dacă ar face-o des s-ar plictisi și ar pierde din bucuria cu care își face treaba. Într-un fel așa mă simt și eu. Pur și simplu, în majoritatea timpului, nu am nimic de spus. Singurele dăți în care poate aș scrie mai des ar fi dacă aș descoase mai mulți oameni interesanți și vi i-aș prezenta și vouă, dar și-n privința asta fac lucrurile aleatoriu.

Cu toate că sunt un om disciplinat care face ceea ce spune, am un stil random de a lucra, aproape că aș putea zice că ritmul îmi este dat de chef, de pornirea de-a scrie, de subiect și, tot mai rar, de sentimentul că fac asta ca să nu mă uite lumea, să știe că sunt p-aici.

Există oameni care însă publică în fiecare zi și bravo lor că pot menține această constanță. Eu, pe de altă parte, sunt mai degrabă din categoria celor care vorbesc mai puțin și-ascultă mai mult și-apoi se întreabă dacă au înțeles cu adevărat lucrurile care i-au fost spuse. Să spunem că, pe scurt, îmi este oarecum teamă să nu scriu din obișnuință, din reflex, dacă, de fapt, eu nu reflectez la fiecare idee în parte și-o dau pe foaie automat? Mulți oameni fac asta și mie nu îmi place și atunci încerc să mă gândesc de două ori înainte să public ceva.

Însă, peste toate, blogging-ul e o joacă, fiecare are motivele sale pentru care face asta, la mine este plăcerea de a scrie, exercițiul ideilor noi și-a exprimării lor, descoperirea oamenilor care îmi fac cu ochiul și care cred eu că au povești interesante și cam atât.

Pentru mine, blogging-ul e un teren al dezbaterii, al exprimării ideilor și întoarcerii lor pe mai multe părți, dintr-un text în online, ca și dintr-o carte, iau, dacă mi se pare atractiv, un gând al autorului și-apoi îl rumeg pentru mine însămi, în liniștea propriei camere sau la o bere cu prietenii.

Blogging-ul nu e vreo chestiune de viață și de moarte, viața ar merge bine merci mai departe și fără practica asta, așa cum s-a întâmplat până acum.

0 comment

You may also like

0 comment

Tea August 27, 2016 - 5:34 am

I feel ya, sistah! Eu sunt o pauza. Deocamdata 10 zile. Nu m-am mai mobilizat sa scriu, nu am vreun subiect anume pe suflet deci nu scriu 🙂 ma simt un pic vinovata, dar prefer o pauza decat sa ma fortez sa fac ceva. Haha, am zis-o 😉

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: