Politica pașilor mărunți: cum o aplici pentru schimbări în bine și de lungă durată

by Andreea Vasile

Epoca vitezei, asta în care se pare și se spune că trăim, înseamnă că totul trebuie să se întâmple aici și acum. Într-un fel, epoca vitezei e parcă anume pentru mine făcută, căci, când vine vorba despre răbdare, nu o am deloc. Și eu, ca mulți alții, sunt adepta rezultatelor imediate, deși practica mi-a arătat de atâtea ori că nimic nu se întâmplă peste noapte. Când vine vorba despre constanță, există un singur aspect în care am avut atitudinea potrivită și anume scrisul.

Fac asta de peste 10 ani și știu că disciplina, consecvența, pasiunea, motivația interioară și exercițiul sunt cele care, în cele din urmă, au generat variate bucurii așteptate, de la oameni pe care am putut să-i intervievez datorită reputației pe care am câștigat-o în timp și până la proiecte interesante la care am ajuns să lucrez pentru că am avut expertiza necesară să le fac față. Toate acestea însă au apărut în timp!

Making notes

Aș fi putut să aplic această strategie la fel de bine și-n alte arii ale vieții mele, conștientă că există un fel de-a funcționa al lucrurilor, anume că nu poți să arzi etape ori că, dacă o faci, ceva inexplicabil, ca o lege nescrisă a firii, te va trage mereu înapoi, în punctul în care ești cu adevărat, astfel încât să-ți vezi lungul nasului și să nu mai încerci să trișezi din dorința de-a fi unde vrei cu mult mai repede decât ești de fapt pregătit sau calificat să fi. Însă, evident, nu am făcut asta!

Una dintre zonele vieții mele în care sunt în continuare într-un permanent ping-pong esta sportul. Sunt mai bine de 3 ani de când îl practic constant și, alături de el, de când am început să mănânc mai sănătos și mai organizat. Ce m-a motivat să fac asta a fost faptul că mi-am dorit să slăbesc și, apoi, să mă mențin. Am o constituție predispusă la îngrășare așa că, din start, a trebuit să lucrez mai ales la alimentația mea, cu atât mai mult cu cât carbohidrații și dulciurile sunt preferatele mele. Ce noroc pe mine!

a0203-000034a

M-am lăsat însă sedusă de multe promisiuni că pot să fac aproape peste noapte o schimbare radicală pe care apoi s-o și pot menține și adesea, din inconștiență, m-am supus la diete nerealiste și antrenamente obositoare. Îmi aduc prea bine aminte de anul în care viața mea s-a învârtit între mâncarea gătită de 3 ori pe zi acasă și orele de sport de la sală.

Acea frenezie m-a costat scump: timp personal inexistent, oboseală cronică și, în cele din urmă, demotivare totală și lehamite. Am crezut că e cu adevărat posibil să devii altcineva doar pentru că-ți dorești asta din toată inima și apeși pedala de accelerație ca și când momentul tău e acum ori niciodată. Poate că la unii oameni atitudinea asta funcționează. La mine însă a dat greș!

grup

Acesta a fost momentul în care mi-am dat seama că trebuie să reevaluez ceea ce vreau și să adaptez dorințele mele la ceea ce pot cu adevărat să fac. Și, în primul rând, mi-am spus că trebuie să iau totul pas cu pas, să am înțelegere pentru drumul pe care-l fac și să nu mă mai biciuiesc pentru fiecare greșeală. De aici încolo lucrurile s-au îmbunătățit și fără un drob de sare imaginat și autoimpus deasupra capului, totul a mers cu mult mai ușor. Am început să merg la sport când am avut chef și am început să mănânc cu mai multă înțelegere pentru momentele în care am vrut să gust și-o ciocolată sau o înghețată.

În continuare, cel puțin în ceea ce privește sportul, tendința mea e să fiu mai degrabă nedisciplinată și să am perioade intense de sport și perioade în care nu fac deloc sport. Recunosc, la orice oră, aș citi mai degrabă o carte sau aș scrie, pentru aceste lucruri am fost în stare de orice, întotdeauna, de la a mă trezi la ore foarte matinale și până la a călători sute de kilometri numai ca să mă întâlnesc cu un om cu care îmi doream foarte mult să vorbesc.

ride1.jpg

Dar cu alimentația am reușit să intru pe un făgaș cât mai apropiat de ceea ce vreau și să o și mențin. Norocul meu în acest sens a fost că îmi plac foarte mult legumele și pentru că am probleme cu stomacul, majoritatea meselor mele sunt compuse din salate și carne slabă. Mănânc de trei ori pe zi și, când mi-e foame, mai am și gustări intermediare, dar asta se întâmplă foarte rar.

Ca să reiau, pot spune că stilul meu alimentar e compus din legume, proteină slabă și multă apă. Aș caracteriza mesele mele drept plictisitoare și repetitive, însă motivul, în cazul meu, așa cum am mai zis, îl reprezintă stomacul care-mi face figuri de când mă știu.

veggie

Partea bună însă este că în orice recomandare despre alimentația sănătoasă, legumele joacă un rol extrem de important și la fiecare masă ponderea lor primează. Pe scurt, cu cât mai multe legume, cu atât mai bine.

Cel mai vizibil beneficiu atunci când le consumi în cantități generoase și bei si suficientă apă este că digestia se îmbunătățește considerabil și funcționează cu precizie aproape elvețiană, ai mai multă energie și pielea are un aspect mai sănătos. Adaugă la toate astea și-o formă de mișcare, fie că vorbim de clasicii deja 10.000 de pași pe care-i monitorizezi cu aplicația ta de sport preferată și deja vorbim de o îmbunătățire considerabilă a stilului de viață.

vegi_gama_curaj_01.png

În aceeași importanță pentru sănătate a legumelor crede și SLooP VEGI, cea mai nouă băutură de la SLooP care-ți asigură în fiecare zi aportul de legume de care ai nevoie pentru când nu poți fi la tine în bucătărie ca să-ți prepari singur sucul. Și, pe bună dreptate, câți dintre noi stăm să facem asta în fiecare zi: să spălăm legume, să le curățăm, să le dăm prin blender, pe care apoi trebuie să-l spălăm bucată cu bucată pentru ca, a doua zi, să luăm tot procesul de la capăt?

Eu, ca freelancer care lucrează cel mai mult de acasă, fac asta cam de 2, 3 ori pe săptămână. În rest, fac ce face mai toată lumea, mizez pe produsele de acest gen care îmi sunt la îndemână și care au prețul pe care mi-l permit.

GIF VEGI 2 (1)

Astfel, sub îndemnul #JoinTheVEGIWay, SLooP VEGI vine în 3 variante pe gustul tău (al meu cu siguranță): NEATA VEGI Power Shoot (iarbă de grâu, spanac, țelină și spirulină), TONIQ VEGI Power Shot (spanac, castravete și kale) și CURAJ VEGI Power Shot (sfeclă roșie, ghimbir, piper cayenne, lime). Atenție însă, aceste băuturi nu înlocuiesc o alimentație echilibrată și mișcarea moderată, ci completează un stil de viață activ și sănătos!

Intră pe site-ul www.sloop.ro ca să înțelegi mai bine filosofia #bunatati100rautati0 sau pe pagina de Facebook SLooP unde ești la curent cu cele mai noi combinații de legume pentru oamenii ca tine care vor să fie în formă, plini de energie și mereu cu zâmbetul pe buze.

SLooP VEGI sunt disponibile, în exclusivitate, numai în rețeaua MEGA IMAGE.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: