De când lucrez pe cont propriu mă simt mai sigură pe mine și pe deciziile mele. Însă un ajutor în plus nu strică niciodată

by Andreea Vasile


În urmă cu trei ani de zile am devenit liber profesionistă și am ales să muncesc pe cont propriu. Îmi aduc și acum aminte emoția deciziei mele și toate întrebările care mi-au venit în minte o dată cu ea. Cele mai importante dileme ale mele pe care am vrut să le rezolv cât mai repede au fost legate de sănătatea și finanțele mele. Știam că, de acum înainte, voi fi propriul meu șef, așa că va trebui să am grijă de mine atât profesional, cât și personal.

Am vorbit cu multe femei din jurul meu care lucrau pe cont propriu de mai multă vreme și am descoperit că puține dintre ele își puseseră acest fel de probleme. Multe dintre ele îmi spuneau că se vor gândi la aceste aspecte mai târziu, în viitor, sau, în cazul sănătății, atunci când situația o va cere. Adică, pe scurt, atunci când li se va întâmpla ceva și vor trebui să ia măsuri.

Însă pe mine acest joc cu focul și, în definitiv, cu viața mea, nu m-a atras niciodată. Rămăsesem în minte, încă de când eram copil, cu exemplul bunicii mele care, o dată pe an, mergea obligatoriu la doctor pentru a-și face analizele de sânge și controlul la inimă. Și, pentru că eram mereu alături de ea, am crescut știind că prevenția e importantă, că mai bine descoperi și tratezi din timp orice problemă medicală ai avea, decât să te trezești pe ultima sută de metri când situația e mai gravă și poate că, uneori, nu mai e mare lucru de făcut.

Răspunsurile au venit tot din familie. Asta pentru că, în timpul facultății, părinții mei mi-au făcut prima mea asigurare de viață la NN, pe care, după terminarea studiilor, am preluat-o eu. Așa că am sunat-o pe Mioara Dumitriu, consultantul financiar de la NN al familiei mele, și i-am povestit despre noul meu statul profesional și despre faptul că mă simt vulnerabilă fiindcă nu sunt acoperită din punctul de vedere al sănătății și al pensiei.

Cu ajutorul ei mi-am făcut numaidecât o asigurare de sănătate și o pensie privată la care, de atunci, contribui cu prime în fiecare lună. Ba chiar mi-am convins și alți prieteni, femei și bărbați, să-mi urmeze exemplul, fie că sunt angajați, fie că lucrează pe cont propriu, ca mine. Mi s-a părut important mereu să mă protejez cât de mult se poate, mai ales că viața azi e tot mai alertă, tot mai imprevizibilă și nu strică niciodată mai multă precauție.

Însă, recent, am aflat și de UNA, prima asigurare de viață destinată în exclusivitate femeilor și nevoilor lor. Ce mi se pare cel mai atractiv la această asigurare este sprijinul pe care-l oferă femeilor care pot să aibă probleme grave de sănătate. Azi, cancerul este boala care face printre cele mai multe victime în rândul femeilor din România, căci, din păcate, țara noastră este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește decesul femeilor din cauza cancerului de col uterin, iar la fiecare trei ore o alta moare din cauza cancerului la sân.

Ce e grozav la UNA este că îți oferă suma asigurată încă din momentul diagnosticului, adică între 30.000 și 400.000 de lei, în condițiile în care cheltuielile medii pentru tratament pornesc de la 60.000 de lei, o povară aproape imposibil de dus pentru o femeie din România. În plus, dacă ai nevoie de reconstrucție mamară, asigurarea îți oferă, de asemenea, sprijin financiar.

Mai mult, orice vis ai avea, acum el poate deveni realitate, căci asigurarea are și componentă de investiții, iar asta înseamnă că, pe lângă prima de protecție, poți să pui bani deoparte – cât vrei, când vrei. Iar, din a 7-a lună de contract, ai acces liber la banii tăi, să faci ce vrei cu ei.

Poate cel mai mișto, pe lângă toate aceste beneficii și opțiuni de care ai deja parte, e faptul că poți modifica oricând suma asigurată. Ca om care lucrează pe cont propriu, veniturile mele oscilează, căci într-o lună pot face mai mulți bani, iar în alta mai puțini. Tocmai de aceea, cu asigurarea pentru noi, femeile, știu că pot să fac modificările financiare necesare astfel încât să fiu în continuare protejată, fără să fiu stresată că nu pot ține pasul cu obligațiile pe care le am.

Mai mult, asigurarea îți oferă protecție și-n caz de invaliditate, și-n caz de deces. De exemplu, în cazul unei invalidități de gradul 1 sau 2, primești 100% din suma asigurată, la fel și în cazul decesului prin îmbolnăvire, când familia ta primește toată suma asigurată și chiar o sumă dublă dacă decesul survine în urma unui accident.

Pentru mine toate aceastea sunt motive suficiente să simt că o astfel de asigurare îmi ia o piatră de pe inimă în ceea ce privește anumite aspecte ale sănătății mele și-mi oferă și șansa de a-mi face planuri mai mici sau mai mari pe care să le împlinesc încet, dar sigur. De exemplu, în următorii ani, mi-aș dori să strâng bani ca să merg o vară întreagă la câteva festivaluri mari de muzică din Europa. Acum pot să fac și asta.

Așa că nu mai aștepta nici tu și fă cele mai bune alegeri pentru tine chiar acum. E timpul să te pui pe primul loc!

Află tot ce trebuie să știi despre UNA pe site-ul NN Asigurări de Viață. Sau, dacă ai întrebări suplimentare, contactează un consultant NN care te va ajuta să faci alegerea potrivită pentru tine.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: