Povestea irezistibilei Esther, purcică și scriitoare

by Andreea Vasile

În anul 2012, Steve Jenkins din Canada a adoptat-o pe Esther. O prietenă i-a scris că are să dea spre adopție un purceluș, iar lui Steve i s-a părut o idee bună. Iubitul lui, Derek, nu a fost neapărat de acord cu alegerea, dar nici nu i s-a împotrivit. Până la urmă trăiau amândoi într-un sat de lângă Ontario, la curte, așa că un purceluș părea o alegere inedită pentru un animal de companie.

Zis și făcut! Esther a devenit a lor numai că, pe măsură ce timpul a trecut, purcelușul a devenit, de fapt, ditamai purcica. Esther creștea de la o zi la alta. Lucrurile s-au lămurit definitiv când au dus-o la veterinar și medicul i-a anunțat că animalul va crește mare de tot. Cât de mare? Nimeni nu știa cu exactitate.

Azi, Esther nu e doar o purcică mare cât casa, dar e și vedetă în online. Are pagină de TwitterFacebook și YouTube, iar pe Instagram (@estherthewonderpig) e urmărită de aproape 500.000 de prieteni, inclusiv de mine, căci acolo am dat și eu de ea, când mi-a apărut într-o zi, întâmplător, în newsfeed. Mi s-a părut irezistibilă, i-am dat follow și, curând, am aflat că Esther se pregătea să lanseze a doua ei carte, una pentru copii.

Cartea pentru copii se numește ”The Adventures of Esther The Wonder Pig” și e, evident, despre purcica supereroină și aventurile sale. Prima carte despre Esther, ”Esther The Wonder Pig: Changing the World One Heart at a Time” e semnată de părinții ei umani, Steven și Derek, a fost publicată în 2016, a devenit bestseller New York Times și are prefața scrisă de actorul britanic Rick Gervais.

View this post on Instagram

Tomorrow is a really big day for us, we’ll officially be children’s book authors!! Of all the wonderful things we’ve been able to do, this book is probably the most special to us, because of its target audience. There’s nothing more important than teaching children to be kind, and that it’s ok to be different. Not all families look the same, but we love each other, and that’s all that really matters. If you’re able to pick-up a copy, we hope you love it. It’ll be availabke at Barnes&Noble, Target, Indigo, and your favourite local bookstores. We hope it brings a smile to your face, and that it plants a little seed in the minds of young readers everywhere. Kindness is magic, and smiles can change the world.

A post shared by Esther The Wonder Pig (@estherthewonderpig) on

Cel mai ușor e să urmărești aventurile lui Esther pe Instagram și să vezi cum e viața ei alături de părinți, de câine, de-un curcan și alte animale pe care cei doi băieți frumoși și inimoși le mai au prin preajmă, la curte. În plus, dacă vrei să comanzi cărțile despre Esther, le găsești cu reducere pe site-ul Book Depository, de unde eu am mai luat titluri în engleză și unde livrarea e gratuită.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: