Dacă viața ta ar avea o coloană sonoră, care ar fi ea?

by Andreea Vasile

În cazul în care ești pasionat de muzică așa cum sunt eu, înseamnă că știi tot ce mișcă-n lumea asta când vine vorba despre interpreți, formații și piese noi. Eu, una, ascult orice și cum bat strada-n lung și-n lat de dimineața până seara, în memoria smartphone-ului meu rulează mii de piese din ultimii 35-40 de ani, cu precădere melodiile antrenante ale anilor 1980-1990. Ce hit ar ocupa un loc drept coloană sonoră a vieții mele?

În acest moment ar fi cu siguranță Des’ree cu ”You gotta be” pentru că versurile vorbesc despre încrederea de a-ți urma drumul indiferent de greutățile care apar sau de îndoielile care te macină. Concluzia lui Des’ree? ”Love will save the day”, unde, pentru mine, iubirea înseamnă să ai încredere în ceea ce poți să faci prin forțele proprii, în visul tău. Cu toate acestea, în diferite momente din viața mea, melodiile au fost altele, potrivite pentru experiențele, dorințele și preocupările pe care le aveam atunci.

Ce reușește să facă muzica de e așa importantă în viața de zi cu zi? Asemenea cărților, ea reușește să ne spună o poveste prin cuvinte și sunete și, adesea, ne atrage cu magia ei într-un ritm anume, căruia nu-i putem rezista și, de aceea, dansăm. O facem pentru energia pe care ne-o dă, pentru apropierea de alți oameni, pentru zâmbete, ca să uităm, poate, de noi și să redevenim copiii jucăuși de altădată, când ne puneam în mișcare oriunde, oricând. Eu, una, și azi, dansez cam unde îmi vine și, dacă nu fac asta cu toată exuberanța din lume fiindcă și mie mi-e câteodată rușine, deși nu știu prea bine de ce, mă mișc încet, sau bat ritmul cu piciorul în asfalt, sau cu buricele degetelor pe coapsă.

Unul dintre locurile preferate în care fredonez și țin pasul cu ce aud în căști e printre rafturile magazinelor când sunt la cumpărături. Am cam aceeași plăcerea să fac asta acolo ca atunci când sunt în librării și mișun printre cărți și, ferită de ele, îmi fac de cap, mă învârt, mă ridic pe vârfuri, simulez că bag riff-uri de chitară sau că bat la tobe. Nimeni nu știe nimic! În magazine, în timp ce pun produsele alese în coșul de cumpărături, iau pauze dese în care deodorantul devine microfon, cutia cu cereale castanietă sau pachetul de hârtie igienică cu 3 straturi pianină. De aia durează și câte o oră să aleg 3 surcele, 3 lulele. Pentru că am spectacol!

Staropramen, berea care a cerut mai mult de la gust, dar și de la experiențele de zi cu zi ale oamenilor, știe că joaca e importantă și că, nevăzuți, oamenii își folosesc creativitatea și imaginația ca să facă din nimic orice. Misiunea lor, de a sprijini cele mai importante evenimente culturale din fiecare an, de la festivaluri de film ca TIFF și până la cele de teatru ca FITS ori Undercloud, are la bază credința că veselia, inima mare și gândirea activă vin atunci când oamenii creează.

De aceea, în octombrie și noiembrie, dacă ești la cumpărături în Cora, Carrefour sau Auchan, ai șansa să cânți la pian și să bei o bere Staropramen sau să asculți o piesă cu ajutorul raftului muzical format din sticle de bere Staropramen și, de asemenea, să primești o sticlă în plus cadou dacă ai cumpărat deja una, iar la șase beri cumpărate vei primi un pahar Staropramen pentru a savura berea cum se cuvine, la tine acasă.

CUM POȚI SĂ DEVII ARTIST?

Lumea în care trăim azi îi permite oricui să aibă propriile minute de faimă, cu ajutorul internetului, unde oamenii obișnuiți devin eroi. De ce n-ai fi și tu unul dintre cei care aduce un zâmbet pe buze celor care te privesc? Hai, deci, și tu în hypermarket-urile selecționate Carrefour, Cora și Auchan din București și din țară în lunile octombrie și noiembrie și fii muzician în toată regula. Cu pianul care te îndrumă prin clapele luminoase să-i cânți piesa aleasă sau la raftul care funcționează ca o cutie muzicală, e rândul tău să creezi.

PIANUL

Pianul îți va arăta cum să-ți miști degetele datorită clapelor luminoase. La finalul melodiei, berea curge de la sine într-un pahar de plastic inscripționat Staropramen, de care te poți bucura la finalul cumpărăturilor. Astfel, Staropramen aduce ”o parte din experiența de la festivaluri în mijlocul cumpărătorilor”, spune brand manager-ul Staropramen, Teodora Agafiței.

Staropramen_campanieOct2016 (1).jpg

RAFTUL MUZICAL

La capătul raftului, vei găsi o manetă, ca la cutiuța muzicală. Când o învârți, o peniță specială atinge sticlele de pe raft și compune astfel o melodie, un mix neconvențional între sunetul sticlei și ritmuri de jazz. La fel de neconvențională ca berea Staropramen ”care a cerut mai mult de la gust și, implicit, de la gustul experiențelor din jur”, explică Claudiu Dobriță, Creative Director FCB Bucharest.

UNDE LE GĂSEȘTI?

Piano bar-ul va ajunge la Carrefour între 12 – 16 octombrie la Brașov (Coresi Mall), Cluj (Iulius Mall), Iași (Palas Mall), Sibiu (Sibiu Shopping Mall Center), Timișoara (Iulius Mall) și între 3 și 8 noiembrie în București (Afi Cotroceni). În Cora, pianul va ajunge între 19 și 25 octombrie după cum urmează: București (Lujerului, Pantelimon și Sun Plaza), Bacău și Cluj.

Raftul muzical îl mai prinzi la Cora între 19 și 25 octombrie în Baia Mare, Constanța (Brătianu și City Park), Drobeta Turnu Severin, Ploiești și București – Șos. Alexandriei.

Programul complet îl găsești pe oamenisigusturi.ro.

Staropramen_campanieOct2016 (2).jpg

OAMENI ȘI GUSTURI

Intră pe www.oamenisigusturi.ro, platforma de conținut online a lui Staropramen, unde găsești povești, opinii și recenzii despre evenimentele din film, teatru, muzică scrise de oameni pasionați, creatori de conținut original, care știu că, prin cultură, ai acces la o lume alternativă, unde mintea și sufletul tău pot lua o pauză de la realitatea de zi cu zi și pot experimenta cu idei și senzații noi.

Fotografia din deschidere e realizată de Dragoș Asaftei pentru site-ul Oameni și gusturi.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: