După ce a inventat absorbante low-cost, un bărbat din India a intrat în 2014 în top 100 al celor mai influenți oameni din lume

by Andreea Vasile

Muruga (nume complet: Arunachalan Muruganantham) e un bărbat din India care a inventat o mașinărie simplă cu ajutorul căreia face absorbante pentru femei la prețuri foarte mici, astfel încât tot mai multe dintre ele să-și permită achiziționarea lor. Până la momentul invenției lui Muruga, numai 5% dintre femeile din India foloseau absorbante.

Lui Muruga i-a venit ideea asta când a descoperit sânge pe îmbrăcămintea soției lui, Santi. Atunci s-a pus pe treabă și a creat prototipuri de absorbante. Numai că nici soția, nici surorile lui nu au vrut să le testeze. Îl considerau pe Muruga nebun. Când Muruga a început să le testeze pe cont propriu, după ce și-a făcut un dispozitiv pe care-l purta pe sub haine și din care pompa, din când în când, sânge de vacă, care se scurgea pe absorbant, soția l-a părăsit și familia l-a renegat.

muruga 3

Muruga și dispozitivul de creat absorbante.

Invenția lui Muruga a devenit tot mai populară și azi 26 din cele 29 de state indiene i-au cumpărat dispozitivul. El plănuiește să se extindă și să producă mașinăria pentru alte 106 state din lume, care ar putea s-o folosească în zone rurale sărace.

Între timp, Muruga vorbește la conferințe internaționale, printre care și TED, și în 2014 revista TIME l-a nominalizat în lista sa cu 100 cei mai influenți oameni din lume.

This Indian inventor wants to blow apart the great sanitary pa…

90% percent of women around the world can't afford sanitary pads. This amazing inventor is on a mission to change that.

Publicată de Zinc pe Marţi, 7 martie 2017

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: