Prima dată

by Andreea Vasile

-Sunt șnițele și chifteluțe de la bunica!, exclamă Andrada. Când mi-e foame, nu sunt eu, și colegii mei știu asta. Dacă mă văd abătută imediat spun: dați-i ceva de mâncare Andradei. Și mă simt instant mai bine.

Mai e jumătate de oră până începe Vocea României și-n camera lui Adrian Despot de la Kentauros Media e ca-n tabără: haine aruncate peste tot, oameni care se înregistrează cu telefonul mobil, apoi postează filmulețele pe social media, dulciuri, fructe și chifteluțe de la bunici sau mame pe care concurenții le primesc din când în când. Nu e doar mâncare, e afecțiune, atenție și dor de la cei de acasă pentru mâna asta de oameni care a ajuns în a treia ediție de live-uri și care se micșorează cu fiecare săptămână. Iar lui Adrian Despot îi e greu să facă față despărțirii.

Am făcut o greșeală de amator. M-am atașat de copiii ăștia, i-am lăsat să-mi intre în casă, în suflet și în familie. Și acum, rând pe rând, trebuie să mă despart de ei.

Adrian Despot

Adrian Despot e unul dintre jurații de la Vocea României. Foto: Vocea României

Prima dată nu se uită niciodată. Și pentru Adrian Despot, prima dată ca antrenor la Vocea României e o provocare mai mare decât se aștepta. Nu e doar un mentor pentru echipa sa, el a devenit prieten și, uneori, chiar tată. Mulți dintre concurenți au vârste apropiate de cele ale copiilor săi și n-are cum să-i privească diferit, ca pe niște oameni din afara lui, cu care e într-o călătorie temporară și pe urmă gata, s-a terminat. De fapt, asta e partea cea mai grea din tot concursul ăsta, să-și spună unii altora PA. Cu unii dintre ei, probabil, nu se va mai întâlni niciodată. Și unii, și alții știu asta, nu e loc de promisiuni false.

Andrada, Mano, Robert și Andreea sunt ultimii rămași în concurs, iar în ediția asta vor pleca acasă încă doi dintre ei. Asta se va întâmpla cu concurenții din fiecare echipă. Rămân cei mai buni. Concurența devine tot mai puternică. Iar pentru Adrian Despot întreaga experiență a însemnat nu doar un rollercoaster de momente noi și treabă făcută sub presiune, într-un timp scurt, ci mai ales o mulțime de emoții și de gânduri pe care a trebuit să le proceseze. Poate cel mai mare efort al lui a fost, și de data asta, să iasă din zona de confort, un lucru pe care și l-a asumat în ultimii ani, tot mai mult. Asta nu înseamnă că îi este mai ușor.

Echipa Despot e mai mult decât o mână de oameni într-un concurs televizat. Sunt tineri care s-au împrietenit și care, sub îndrumarea lui Adrian Despot, au petrecut ultima lună într-un fel de lume în afara lumii. Cantonamentul lor a însemnat pregătire pentru live-urile din fiecare săptămână, dar și momente speciale petrecute împreună. Când Adrian spune că i-a primit la el în casă și-n suflet, nu-s vorbe în vânt: oamenii ăștia chiar au fost la el acasă, i-au cunoscut soția și copiii. Când Catarinei, una dintre concurente, i s-a făcut rău după emisiune în urmă cu două ediții, Lisa, soția lui Adrian, e cea care s-a dus cu ea la Spitalul Elias.

Mano, Andreea, Piță, Andrada

Mano, Andreea, Robert și Andrada

Tura asta echipa lui Despot a intrat ultima pe scenă. Nu-i ușor să faci față presiunii, să aștepți mai mult de trei ore ca să vină și rândul tău să cânți. E aproape 12.00 noaptea, dar mulțimea din sală e încă energică, iar pe măsură ce Mano, Andrada, Andreea și Robert se pregătesc să-și facă numărul, cresc și emoțiile lui Adrian. E un amestec de bucurie și anxietate. Indiferent cât de bine își va face fiecare dintre ei treaba, doi vor pleca, ăsta e formatul emisiunii și nu e loc de negociere.

Momentele se succed cu rapiditate, ca într-un vis, jurații își spun părerea despre ce a făcut fiecare în timp ce, nevăzuți, oamenii de pretutindeni își votează favorații pe SMS sau online. În cele din urmă, publicul a decis: Mano merge, din nou, mai departe. E rândul lui Adrian acum să facă alegerea cea grea. Însă știe prea bine cine a strălucit pe scenă în seara asta și, după câteva clipe de tensiune, anunță verdictul: Andrada.

 

E luni dimineață și primesc SMS:

Nu o să crezi cu cine m-an întâlnit în metrou. Cu Mano și Andrada. Mergeau la o filmare cu Adi, pentru concurs. Râdeam cu Andrada că directoarea de la liceul unde învață a rugat-o să scrie un eseu despre Vocea României ca să-i poată motiva absențele.

Mesajul pe care l-am primit e de la Adrian, cu care am fost vineri la Vocea României. Mano și Andrada sunt cei doi semifinaliști din echipa lui Despot și, pentru ei, la fel ca pentru ceilalți concurenți, a început o nouă săptămână de foc: o nouă melodie de învățat, o nouă coregrafie, filmări noi și ore întregi de pregătire. Oricât de plin ar fi programul lor, un lucru e cert: de momentele astea își vor aduce aminte cu toții, și ei, și Despot. Pentru că, oricât de greu ar fi, prima dată nu se uită niciodată.

Află ultimele aventuri ale echipei Despot pe pagina lor de Facebook.

Vezi ce mai face Adrian Despot pe pagina lui de jurat.

Găsește pe Facebook noutățile despre Vocea României.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: