Să vorbim despre răbdare

by Andreea Vasile

Mâna sus cine face treișpe, paișpe când ce vrea nu se-ntâmplă ACUM, AICI, REPEDE? Cu toții am trecut, cel puțin o dată, printr-o situație în care așteptarea a ceva, a cuiva ne-a pus pe jar. Și-n timpurile astea când totul se întâmplă pe fast forward, să ai răbdare pare un fel de picătură chinezească menită să ne scoată peri albi.

Mie însă îmi place să ”lovesc” fix acolo unde mă doare cel mai rău. Poate că, la fel ca tine, pot să ignor o vreme ”problema”, s-o ascund, să mă fac că n-o văd, să-i găsesc justificări. Dar ca orice om cu o busolă interioară care funcționează și care uneori prinde glas, și-a mea strigă până la urmă suficient de tare: ”Te văăăăd, nu mă poți ignoraaa!” Știu în acel moment că nu mai pot să o dau cotită și e nevoie să acționez.

20170427_101400

Orice acțiune care începe cu provocarea propriilor comportamente dificile ori limitatoare ne face să ne simțim inconfortabil. Însă ”atacate” cu onestitate și înțelegere față de noi înșine putem să analizăm, pas cu pas, ce anume ne face să fim într-un anumit fel care în loc să ne ajute să progresăm sau măcar să ne simțim împăcați, ne trage, de fapt, înapoi și ne face să ne simțim nasol.

Rezolvarea unor astfel de situații punctuale care țin de propriul comportament nu e ușor, însă e posibil. Tocmai de aceea mâine, de la 19.30, te aștept la Journey Pub să vorbim despre răbdare așa cum am înțeles-o eu în vacanța mea în India. ”Drumul răbdării”, căci aceasta e tema întâlnirii noastre, m-a făcut să mă gândesc la mine, la situațiile în care am dat cu stângul în dreptul și la ce anume cred că pot să fac ca să îmi îndrept purtarea și să fie mai bine pe viitor.

20170428_075535.jpg

De ce întâlnirea de mâine poate fi o nouă ușă deschisă și pentru tine? Pentru că am de gând să creez un context în care să mă pun în primul rând pe mine sub lupă. Da, o să-ți vorbesc despre India, despre ce-am făcut p-acolo și de ce recomand oricui programul lui Rezan, Journey to the heart.

Dar mai e ceva: ca-n orice călătorie, nu poți să pleci bou și să te întorci vacă. Unele locuri în care ajungi sunt ca un catalizator, ele ating în tine puncte nevralgice pe care nu le mai poți ignora. Așa că, prin intermediul poveștii mele, sper să te uiți la punctele tale nevralgice cu mai mult curaj și încredere că nu e nimic în neregulă să-ți vezi și accepți părțile de care nu ești mândru pentru că puține situații sunt definitive: atâta vreme cât ești în viață, poți să schimbi ceva.

20170423_085505.jpg

Intrarea la evenimentul TRIP TALKS este gratuită. Sună la 0752 285 286 ca să-ți rezervi un loc.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: