Secretul unei căsnicii

by Andreea Vasile

Un bărbat şi o femeie erau căsătoriţi de peste 60 de ani.

Ei împărtăşeau totul şi discutau despre orice. Nu aveau secrete unul faţă de celălalt, cu excepţia unei cutii de pantofi pe care femeia o ţinea pe dulapul ei de haine. L-a atenţionat pe soţul ei să nu o deschidă sau să întrebe de ea vreodată.

În toţi anii, el nu s-a gândit la cutie, dar într-o zi, bătrânica se îmbolnăvi foarte tare şi doctorii ziceau că nu mai are şanse să se facă bine. Încercând să pună toate lucrurile în ordine, bătrânelul a luat cutia de pantofi de pe dulap şi a pus-o lângă patul soţiei.

Era şi ea de acord că era timpul ca soţul să afle ce-i cu cutia. Când a deschis-o, în cutie erau 2 păpuşi croşetate şi 25.000 de dolari. El a întrebat-o despre conţinutul cutiei.

Când ne-am căsătorit, spunea ea, bunica mea mi-a spus că secretul unei căsnicii este să nu te cerţi niciodată. Spunea că atunci când mă supăr pe tine să tac din gură şi să croşetez o păpuşică.

Impresionat, bătrânelul începu să plângă pentru că în cutie erau doar 2 păpuşi; ea fusese supărată de doar 2 ori în toţi anii de căsătorie. Era foarte fericit!

Iubito, dar cu banii ce este?

-Oh, zise ea, aceştia sunt banii pe care i-am obţinut din vânzarea celorlalte păpuşi.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: