Ultramaratonistul Andrei Roșu a participat pentru prima dată la un protest de stradă

by Andreea Vasile

Andrei Roșu, sportiv amator de anduranță, s-a mutat, în prima săptămână de proteste împotriva OUG13, în Piața Victoriei. Cunoscut datorită unor competiții dure la care a participat – Enduroman Arch to Arch, 6633 Ultra ori Atlantic Challenge (traversarea Oceanului Atlantic într-o barcă alături de alți 3 oameni, care va avea loc în acest an) – Andrei și-a mutat biroul în inima capitalei, acolo unde, seară de seară, au loc proteste pașnice. Este pentru prima dată când Andrei participă la proteste de stradă.

Am vorbit cu el pentru că am vrut să aflu ce anume l-a scos din casă, în sfârșit, la aproape 40 de ani, ca să protesteze împotriva unei ordonanțe care ar favoriza hoția și furtul în rândul oamenilor politici și funcționarilor publici, but to name a few.

andrei-rosu-by-istrate-adriana

Cunoscut datorită competițiilor de anduranță la care participă, dar și pentru faptul că promovează statul în picioare, la birou, Andrei și-a mutat spațiul de lucru în Piața Victoriei pe perioadă nedeterminată.

Foto: Adriana Istrate (un alt sportiv amator cu rezultate impresionante în alergarea de anduranță, care i s-a alăturat lui Andrei).

”Până acum 2 zile nu am participat niciodată la protestele de stradă. Nu am făcut asta pentru că mi-am zis că nu mă pricep la politică. Am fost, până acum, adeptul credinței ca fiecare să facă lucrurile la care se pricepe mai bine. Ei la Guvern și-n Parlament, iar eu la ce fac eu, antreprenoriat. Fiecare să lucreze, deci, conform propriilor competențe”, spune Andrei.

”Dar s-a depășit acea linie și acum e vorba de rea voință din partea lor, a guvernanților. Ce se întâmplă acum n-are legătură cu o țară normală. Eu am lucrat în multinațională 15 ani. E ca și când la cârma unei astfel de companii ar fi angajat un CEO al cărui prim gând când vine la conducere e să fure. Un astfel de om n-ar putea rezista nicio zi în companie. Așa e și cu Guvernul ăsta acum. Doar că el ÎNCĂ rezistă.”

 

Fotografia din deschiderea textului e realizată de Adi Bulboacă.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: