7 lucruri pe care nu le ştiaţi despre mine

by Andreea

Mi-a dat Ina leapşa. Răspund cu speranţa că leapşa nu se va mai repeta 🙂

1. Primul meu loc de muncă a fost la Ministerul Justiţiei

Aveam 19 ani şi abia câştigasem locul I la Olimpiadele Comunicării cu o campanie anti-şpagă pentru Ministerul Justiţiei. Am primit ofertă să lucrăm la biroul de presă al Ministerului şi m-am dus să fac asta împreună cu Ina, care îmi fusese coechipieră la Olimpiade. Am rezistat acolo doar 3 luni. Era îngrozitor de plictisitor. La vremea respectivă, ministru al Justiţiei era Monica Macovei.

2. Am o plagă împuşcată

Eram în club Expirat în urmă cu câţiva ani când a explodat o bombă artizanală. Am ajuns la Spitalul Universitar unde mi-a fost scos din picior un amestesc de praf de puşcă şi plastic. Am avut o gaură de 6 cm la care am şters şi pansat, vreme de o lună, zi de zi. După incident, m-am reîntors acolo cu o echipă de la criminalistică din cadrul Poliţiei Capitalei ca să filăm locul, poate înfăptuitorul se va întoarce. N-am văzut nimic suspect şi aşa s-a încheiat povestea.

3. Am lucrat la Asociaţia ORICUM

Sunt băieţii şi fetele care fac ShortsUP şi goMentorship şi, în general, multe lucruri frumoase. Din echipa iniţială care a pornit ORICUM-ul, a mai rămas, azi, doar Răzvan Crişan. Perioada pe care am petrecut-o împreună cu Ina, Tudor, Cosmin, Octav, Mihai, Ioana, Silvia, Roxana, Alina, Corina, Răzvan, Irina şi Ovidiu a fost cel mai mişto debut pe care l-aş fi putut avea într-o viaţă profesională, oricare ar fi fost ea. Au fost 3 ani extraordinari şi, aşa cum vorbeam cu Tudor zilele trecute, poveştile pe care le-am acumulat la vremea respectivă pot fi înţelese doar de oamenii care erau acolo, atunci.

4. Am făcut dansuri

Moderne, contemporane, africane, belly dancing. Şi lista va continua.

5. Sunt pasionată de crime, criminali, sânge etc.

Dacă cineva, în realitate sau în filme, are vreo problemă cu legea, de obicei încălcând-o, vreau să ştiu de ce şi cum face asta. Citesc profile ale criminalilor în serie, citesc cărţi de criminalistică, urmăresc seriale cu această tematică, umblu des pe site-ul IML şamd., de fiecare dată cu convingerea, aproape naturală, că fac toate astea ca să rezolv vreun caz/cazurile.

6. Îmi place Anglia

Atât de mult că ştiu că, într-o zi, nu ştiu cum, o să locuiesc acolo. Culmea, n-am văzut încă Londra, dar am văzut alte oraşe.

7. Am trimis oameni la New York

La iniţiativa Corinei Murafa care era la New York, la studii, am pus la cale concursul “Delegat de Tineret la Naţiunile Unite”. Pentru că delegaţia majorităţii tărilor din O.N.U. aveau şi tineri delegaţi, Corina a venit cu ideea să facem şi noi asta în România. A fost un proiect manageruit de doar doi oameni, Corina şi cu mine, la nivel naţional. În final, doi tineri au plecat la New York. Concursul a continuat vreo 3 ani până când Asociaţia Oricum l-a pasat Consiliului Tineretului din România care şi-a bătut joc de el. Sper să revină.

 

 

0 comment

You may also like

0 comment

Ina February 18, 2011 - 12:37 pm

Whoa! You’ re my hero! 😀

Reply
Corina February 18, 2011 - 1:08 pm

Haha! Le stiam pe toate ca deh, doar de aia ne cunoastem de atatea ani. Partea cu criminalii insa mi se pare fascinanta. Mama mea e groaznic de pasionata de asta, la modul o apuca 4 dimineata uitandu-se la filme cu detectivi, crime, anchete. On week-days, cand a doua zi are de lucru. Mi-a zis ca si-ar fi dorit mult sa fie criminalist, dar ca pe vremea ei era destul de dificil ca femeile sa faca academia de politie. A compensat insa cu perioada cand era insarcinata cu mine, cand nu se putea duce la serviciu caci era cat dulapul, asa ca a stat acasa si a citit peste 100 de romane politiste. De mine nu s-a prins nimic, dar nimic! La tine insa, se vede ca it goes in the family 😀

Reply
Cristina February 18, 2011 - 1:20 pm

Ei, la punctul 7 mai lipsesc niste detalii, semnificative pe alocuri, dar cu finalul sunt perfect de acord.

Reply
Sky February 18, 2011 - 2:03 pm

Era plictisitor la punctul 1 poate si pt ca noi eram obisnuite cu un alt ritm.

Eu imi aduc aminte perfect insa de chaturile pe care le imparteam de la birourile noastre fata in fata. Si de super echipa de la IT 😉

Reply
Andreea February 18, 2011 - 4:13 pm

de IT nu-mi aduc aminte. dar de baietii care mutau tablouri? ‘cei mai cuminti au invoire sa ajute prin minister’. pwhawhawha

Reply
AntiGelu February 18, 2011 - 8:34 pm

Referitor la punctele 5 si 6, productie proprie 😉

http://oi53.tinypic.com/51945h.jpg

Reply
ion.tapalaga March 24, 2011 - 2:15 am

Imi plac tare aceste 6 lucruri despre tine! Anglia is my target to!

Reply
ion.tapalaga March 24, 2011 - 2:16 am

too! scuze

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: