Avram Iancu, pilotul de pe Dunăre, porneșe mâine în aventură

by Andreea Vasile

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care a traversat înot Canalul Mânecii fără costum de neopren, își propune să repete încercarea începând de mâine. Între 20 iunie și 20 august el vrea să devină primul om care înoată pe cursul Dunării, de la izvoare și până la vărsarea în Marea Neagră, fără costum de neopren sau alte elemente ajutătoare.

Sportivul amator va avea de străbătut o distanță de 2860 de kilometri timp de două luni cu o medie de înot de 50 de kilometri pe zi, cam 10 ore. Ideea i-a venit după ce a recitit, în biblioteca din Petroșani unde lucrează, romanul ”Pilotul de pe Dunăre” a lui Jules Verne. În roman, câştigătorul concursului de pescuit al Ligii Dunărene, anunţă faptul că va naviga la bordul unei salange (bărci), pe întreg parcursul Dunării, de la izvoare la revărsare, trăind numai din peştele pescuit în timpul călătoriei.

Avram Iancu – Pilotul de pe Dunare

Pe 20 iunie, Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care a traversat în 2016 în premieră națională înot, fără costum de neopren, Canalul Mânecii, începe o nouă provocare. De această dată, dorește să parcurgă înot întregul curs al Dunării. 2860 KM, 60 de zile, 10 ore de înot pe zi, fără protecție termică. Urmăriți-l pe Avram în călătoria sa pe pagina noastră de Facebook CANAH Hemp Essentials! On June 20th, Avram Iancu, the Romanian librarian who established a national record in 2016 by swimming the English Channel without a neoprene suit, takes up a new challenge. His dream is to swim along the entire Danube. 2860 km, 60 days, 10 hours of swimming per day, no thermal protection. Follow Avram on his journey on our Facebook Page CANAH Hemp Essentials! #avramiancu #canahhempessentials #canahlife #thedanubepilot #whys #ulisomania #imbold

Publicată de CANAH Hemp Essentials pe Vineri, 16 iunie 2017

 

Vreau să dau viață acestui roman”, a spus Avram Iancu, care mâine își începe aventura. Avram Iancu poate fi urmărit pe pagina sa de Facebook. Mult succes!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: