Avram Iancu, pilotul de pe Dunăre, porneșe mâine în aventură

by Andreea Vasile

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care a traversat înot Canalul Mânecii fără costum de neopren, își propune să repete încercarea începând de mâine. Între 20 iunie și 20 august el vrea să devină primul om care înoată pe cursul Dunării, de la izvoare și până la vărsarea în Marea Neagră, fără costum de neopren sau alte elemente ajutătoare.

Sportivul amator va avea de străbătut o distanță de 2860 de kilometri timp de două luni cu o medie de înot de 50 de kilometri pe zi, cam 10 ore. Ideea i-a venit după ce a recitit, în biblioteca din Petroșani unde lucrează, romanul ”Pilotul de pe Dunăre” a lui Jules Verne. În roman, câştigătorul concursului de pescuit al Ligii Dunărene, anunţă faptul că va naviga la bordul unei salange (bărci), pe întreg parcursul Dunării, de la izvoare la revărsare, trăind numai din peştele pescuit în timpul călătoriei.

 

Vreau să dau viață acestui roman”, a spus Avram Iancu, care mâine își începe aventura. Avram Iancu poate fi urmărit pe pagina sa de Facebook. Mult succes!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: