Cadouri pentru o zi, amintiri pentru o viață

by Andreea Vasile

Întâlnesc tot mai multe momente în care un cuplu proaspăt căsătorit alege să facă lucrurile diferit atunci când organizează petreceri festive. Asta se întâmplă și-n cazul darurilor, când tradiționalul plic cu bani se transformă fie în cadouri, fie în donații către asociații sau organizații de binefacere.

Cadourile mi se par însă, deocamdată, alegerea mai potrivită și mai apropiată de realitatea noastră. Poate fi însă dificil să alegi obiectul potrivit, care să fie și cu bun gust, și util, și care să îi bucure, cu adevărat, pe cei doi. Din fericire, Internetul ne oferă azi atât idei bune, cât și magazine online unde putem găsi cadoul care credem că s-ar potrivi unui astfel de moment.

cos_picnic_2_persoane (1)

Am fost odată la nunta unor prieteni care sunt îndrăgostiți de mare. Acolo s-au cunoscut și acolo se reîntorc de câte ori au ocazia pentru a retrăi clipele care i-a adus împreună și pentru a se încărca cu energie. E locul lor de suflet așa că atunci când am fost invitată la petrecerea lor de nuntă, am știut ce cadou li s-ar potrivi. Am ales coșul de picnic pentru că, de fiecare dată când sunt la malul mării, le place să aleagă un restaurant aproape de apă și să mănânce acolo.

M-am gândit ca, data următoare în care merg acolo, să organizeze un picnic chiar pe plajă. Îmi imaginez că seara, la apus, când căldura de peste zi se domolește, iar muzica valurilor se aude tot mai clar, e momentul potrivit pentru ca prietenii mei să aibă parte de o atmosferă ca-n filme. Să se relaxeze cu o priveliște minunată în fața ochilor, în timp ce beau un pahar cu prosecco bine răcit și iau o gustare clasică și simplă alcătuită din mai multe tipuri de brânză, nuci și migdale și fructe uscate.

ilux ceas.jpg

La fel am văzut lucrurile și când am mers la nunta unor prieteni jurnaliști care lucrează de acasă și care au un tic verbal care e, de fapt, și defect profesional. Întreabă mereu cât este ceasul. Chiar dacă sunt lipiți de laptop și ceasul de pe ecran le arată mereu ora exactă, faptul că ar putea pierde noțiunea timpului le creează anxietate. M-am legat de acest detaliu din viața lor și m-am gândit că un ceas le-ar prinde foarte bine.

Am ales unul inspirat de pictura lui Salvador Dali, The persistance of memory, ca să le ofer atât ceea ce-și doreau, adică posibilitatea de-a se uita și la alt ceas în camera în care lucrează, dar să le transmit și mesajul că timpul e doar o convenție socială și că el e perceput de fiecare dintre noi diferit. Că nu orele de pe ceas contează, ci calitatea lor, felul în care îl umplem cu experiențele de care avem parte. Când ne bucurăm de viața pe care o trăim și de oamenii pe care îi avem în jurul nostru, timpul nu mai contează, el se topește, și devine o viață trăită în doi cu dragoste, înțelegere, respect și bunăvoință.

lux.jpg

Trebuie să spun că-n privința acestui cadou am dat lovitura pentru că le-am oferit prietenilor mei și o nouă perspectivă din care să vadă lucrurile și asta le-a dat și lor un suflu nou. Uneori, prea obișnuiți cu propriile idei și credințe, parcă nu mai putem să vedem în afara lor, în afara unui fel de-a fi și de-a gândi cu care ne-am obișnuit și pe care le considerăm parte din noi.

Orice cadou am face însă oamenilor dragi de lângă noi, important e să fie oferit din suflet. Pentru încă un accent personal, eu aleg să scriu și câteva cuvinte care spun povestea cadoului, de ce l-am văzut potrivit pentru ei și cum sper să conteze în viața lor. De obicei, textul care însoțește cadoul îl face pe acesta și mai apreciat.

ilux.jpg

Intră pe www.iLux.ro – magazin online pentru și mai multe idei de cadouri. Indiferent de ocazie, aici vei găsi idei bune cu care să-i surprinzi și să-i bucuri pe oamenii dragi din viața ta.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: