De ce contează că Vlad Tăușance a fost la emisiunea ”Profesioniștii” cu Eugenia Vodă?

by Andreea Vasile

Pe 17 noiembrie 2014, Klaus Iohannis a devenit președintele României. Cu această ocazie am aflat că Vlad Tăușance este unul dintre oamenii care au pus umărul la această victorie în calitate de strateg în campania de comunicare online a omului politic. Mi s-a părut o informație interesantă mai ales că pe Vlad îl cunoșteam din cu totul alte medii – în calitate de DJ, de barman, de poet, de jurnalist – deci am vrut să aflu care e treaba cu el și politica. I-am scris un mesaj pe Facebook și i-am spus că vreau să îi trimit câteva întrebări și el mi-a spus să mă grăbesc pentru că, a doua zi, pleca în vacanță. Era un moment ”now or never”. Peste alte două zile publicam un interviu care ajungea în toată presa din România și chiar și-n cea internațională, iar blogul meu explodase cu aproape 100.000 de vizualizări în numai câteva zile. Printre oamenii care m-au sunat să îmi spună că interviul meu a fost bun și să mă felicite a fost și doamna Eugenia Vodă, realizatorul emisiunii ”Profesioniștii” de la TVR1, un model pentru mine. Doamna Eugenia Vodă mi-a spus că a aflat de interviu pentru că un prieten i l-a recomandat după ce a citit știrea despre el pe Hotnews și, din aproape în aproape, a ajuns pe blogul meu. A fost o onoare pentru mine să fiu sunată de dumneaei și foarte bucuroasă să știu că urmează să îl invite pe Vlad în emisiune, în noul sezon pe care îl pregătea la vremea respectivă și a cărui difuzare a început în urmă cu trei săptămâni.

vlad t

Vlad Tăușance, cunoscut drept omul care a stat în spatele milionului de like-uri obținute de Klaus Iohannis și pagina sa oficială de Facebook, a dat un interviu generos pentru blogul meu în luna noiembrie 2014, după alegeri, care a dus la evenimente fericite. Printre ele, invitația doamnei Eugenia Vodă la emisiunea ”Profesioniștii”, cel mai bun talkshow din România, în opinia mea.

*

Când eram în liceu, glumeam împreună cu prietenii mei că va veni o vreme când, prin ceea ce facem, vom putea să schimbăm, în bine, lumea. În funcție de interesele profesionale pe care fiecare dintre noi le avea la acea vreme, ne imaginam unde am fi fiecare plasați în societate, în puncte cheie, de influeunță, de unde să putem să facem schimbările care ne interesează și care contează. Visam la asta pentru că știam că doar atunci lucrurile vor fi diferite. Nu credeam în bunele intenții ale nimănui, dar credeam în ale noastre. Eram tineri, muncitori, nu aveam agende ascunse, singurul lucru care ne interesa era să facem din lumea din jurul nostru un loc funcțional, unde viața să curgă cinstit și normal. Acum, când mă uit în jurul meu, constat că mulți dintre prietenii mei de atunci, sau oameni pe care i-am cunoscut pe parcurs, au ajuns, într-adevăr, în zone de influență în care fiecare pune umărul la treabă cum știe mai bine și crede, în continuare, într-un bine comun care-l motivează și-l face să creadă în promisiunile, aparent copilărești, pe care ni le-am făcut odată în jurul unui pahar cu vodcă proastă în timp ce ascultam, pentru a nu știu câta oară, albumul ” MTV Unplugged in New York” de la Nirvana și încercam să ghicim, din nou, de ce s-a sinucis Kurt Cobain.

*

eugenia

Sâmbătă, 28 martie, de la 22.30, doamna Eugenia Vodă l-a avut invitat în emisiune pe Vlad Tăușance, cu care a vorbit despre poezie, călătorii, politică și familie. Prezența lui Vlad într-o emisiune care e difuzată la nivel național contează pentru că este un prilej extraordinar ca oamenii care, de obicei, nu sunt pe Internet, să afle cine sunt tinerii nepătați, cu viziune, care vor să facă diferența în această țară.

Postul național de televiziune TVR, în ciuda reputației mai degrabă proaste pe care o are, reușește să fie salvat la nivel de imagine de cel puțin doi oameni, Moise Guran și Eugenia Vodă. Calitatea emisiunilor pe care cei doi le fac și credibilitatea pe care o au datorită profesionalismului cu care își fac treaba i-a ajutat să aibă un fan base, oameni care îi admiră și îi urmăresc, divers în care regăsim atât tineri, cât și vârstnici, toți uniți însă de sentimentul firescului, al unei normalități că atunci când îi ascultă pe oricare dintre cei doi realizatori, lumea capătă sens.

În plus, TVR, în calitate de post național, are cea mai bună acoperire și, deci, românii din toate zonele țării pot să urmărească ce se întâmplă aici și aiurea prin intermediul acestui post. Așa că faptul că Vlad Tăușance a ajuns la TVR într-o emisiune credibilă e o șansă minunată pentru ca oameni ca el, cunoscuți în general unui segment restrâns de oameni, pe care îi găsim pe rețelele sociale virtuale, să spună răspicat în ce cred și cum poate participarea lor socială să facă bine.

Practic, dintr-o dată, Vlad a devenit, pentru o oră, vocea unei generații, a generației noastre, și-a vorbit, în numele tuturor, despre lucrurile în care noi credem și felul în care noi vedem lumea. Nu este idealist ce scriu aici, eu am văzut apariția asta ca pe o șansă de a ne face cunoscuți, de a arăta, într-un fel, cine sunt oamenii proaspeți, cumva așteptați, de care România are nevoie ca să iasă dintr-un cerc al infernului și să treacă, în sfârșit, într-o zonă normală, cât de cât.

Practic, acum este rândul nostru, iar ceea ce discutam odată, pe când eram liceeni, despre ce am face și cum am face să fie bine, devine realitate acum, când fiecare dintre noi poate să apară în locuri diverse, cu acoperire mare, în care să spună ce crede și de ce crede ceea ce crede.

Puteți urmări emisiunea ”Profesioniștii” în care a fost invitat Vlad Tăușance AICI.

P.S. Încă un motiv pentru care doamna Eugenia Vodă e un profesionist în jurnalism și comunicare se datorează faptului că în intoducerea emisiunii îi spune lui Vlad că a aflat de el datorită interviului pe care l-a citit pe blogul meu, andreeavasile.ro. Faptul că un om de calibrul dânsei face un asemenea gest este pentru mine cea mai neașteptată și mai mare bucurie. Pentru că, evident, ar fi putut să n-o facă!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: