Garsoniera lui Emil, o ”casă departe departe de casă” pentru turiștii care ajung în București

by Andreea Vasile

Când am văzut fotografiile cu garsoniera recondiționată de Emil, aceasta mi-a rămas imediat în minte pentru că este genul de loc în care aș locui. Timp de o săptămână m-am întors pe contul de Facebook al arhitectului să mă uit, iar și iar, la poze și să-mi imaginez cum ar fi dacă garsoniera ar fi a mea.

room

Vedere din camera de locuit

Ieri întâmplarea a făcut să vorbesc cu Emil pe Facebook, pe care de altfel în cunosc doar din mediul online, și să-l întreb unde e frumosul spațiu. Mi-a spus că se află vizavi de piața Floreasca așa că imediat l-am rugat să mă primească în vizită mai ales că aveam drum în zonă. Floreasca este cartierul în care m-am născut și unde am crescut așa că îmi este foarte familiar, iar casa cu pricina se află la numai o aruncătură de băț de blocul în care locuiesc părinții mei.

kitchen

Vedere din bucătărie. În partea dreapta este ușa de intrare în casă.

Emil a spus că mă așteaptă așa că în jurul orei 15.00 m-am dus să văd minunăția cu ochii mei. Am găsit un tip relaxat, cu biroul de arhitectură în curtea casei în care se află și garsoniera aceasta și în care se află și casa lui, care semăna cu un surfer din California cu părul lung până la umeri, într-o pereche de pantaloni trei sferturi, cu tricou și o pereche de flip-flops. În plus, până să ajungi la garsonieră, intri într-o curte care, la intrare, are o florărie așa că întreaga scenă pare parcă desprinsă dintr-o poveste.

outside

Curtea din Calea Floreasca 64 unde se află minunata garsonieră. Vedere cu exteriorul.

Emil mi-a spus că locul este de închiriat în regim hotelier și că poate fi deja rezervat pe BNB și Booking. Renovarea și reamenajarea au durat cam două luni și jumătate cu o investiție în ceea ce privește designul interior de numai 2000 de euro, sumă care mie mi s-a părut mică, dar am aflat că majoritatea obiectelor folosite pentru decorare au fost reciclate și reinventate pentru a fi de folos în noul spațiu.

room bis

Vedere spre pat. Pe scările din partea stângă urci spre patul suprapus.

”Noptierele sunt vechi valize de pe la țară, structura patului este din resturi de metal de la alt șantier, scaunele de bar le-am făcut din lăzi de sticle de prin pivniță, cuierul e făcut de noi din resturile de la alte lucrări, la fel și literele decorative, canapeua este găsită și recondiționată, blatul este făcut de noi din beton, spălătorul de vase, la fel, este făcut de noi dintr-o chiuvetă de fontă. Ca arhitect, îmi place să cred că imaginația depășește orice obstacol”, povestește Emil.

kitchen 2

Vedere din bucătărie. În față este baia, iar în stânga este intrarea în cameră.

”Pentru mine contează în primul rând să încerc să integrez cât mai multe obiecte care au fost aruncate sau abandonate și să le redau o nouă viață. Consider că în felul acesta adaug un plus de valoare spațiului sau obiectului de arhitectură”, explică Emil. În garonieră pot locui până la 4 persoane, iar prețul pentru o noapte de cazare este în jurul a 35 de euro.

up bed

Vedere în cameră cu patul suprapus.

În ceea ce mă privește este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut vreodată și genul de spațiu în care, așa cum am spus, mi-ar plăcea să locuiesc pentru că mi se pare vesel, creativ, funcțional, cu o curte primitoare.

Emil lucrează la Rurban Arhitectura și pe contul de Facebook puteți vedea și alte proiecte la care a lucrat.

Mai multe fotografii cu garsoniera din Floreasca 64 puteți găsi aici.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: