#Interviu Andreea Vasile: mă bucur de ceea ce fac și încerc să nu complic viața pe care o trăiesc cu planuri și așteptări

by Andreea Vasile

Site-ul iLUX.ro, prin Suzana Metin, m-a invitat să răspund la câteva întrebări despre cine sunt, ce gândesc și ce îmi place să fac în timpul meu liber și nu numai. Citește mai jos o parte din interviu, iar pe restul pe site-ul iLUX.ro.

Motto-ul tău pare să fie – Atât de multe de trăit, atât de puțin timp. Ce îți dorești să trăiești mult, dar simți că nu ai suficient timp?

Andreea Vasile: Și eu, ca mulți alții, trăiesc sentimentul că nu am suficient timp să fac tot ce îmi doresc. Deși, la fel de adevărat e și faptul că, dacă mi-aș da mai mult silința, cu sigurață mi-aș putea organiza mai bine timpul. Însă, în realitate, sunt printre cei care, în timpul ”mort”, ajung să scrolleze telefonul mobil, să citească sau să viseze cu ochii deschiși. Sunt prinsă între activitățile concrete pe care le fac și activitățile pe care mi-ar plăcea să le fac, dar nu mă mobilizez niciodată să le și duc la îndeplinire. De exemplu, sportul.

Ajută-ne să te cunoaștem mai bine. Cu ce gânduri te trezești dimineața și ce te inspiră în viața de zi cu zi?

Andreea Vasile: Mă trezesc cu gândul la ce am de scris. E singura activitate pentru care sunt dispusă să fac efort în afara zonei de confort și îmi vine firesc și natural să fac orice pentru scris pentru că îmi place foarte mult. Imediat ce mă trezesc, mă spăl pe față și pe dinți, îmi fac cafeaua și mă așez la laptop, mintea îmi merge brici de la prima oră așa că, în general, între 7.00 și 13.00 îmi fac treaba. În rest, nu am prea multe gânduri, mă bucur de ceea ce fac și încerc să nu complic viața pe care o trăiesc cu planuri și așteptări. Uite, recent, mama a împlinit 59 de ani și am întrebat-o ce crede ea că a ajutat-o să trăiască cu zâmbetul pe buze până la vârsta asta și mi-a spus că faptul că a luat fiecare zi așa cum a venit, fără să își facă gânduri ori planuri despre ce ar trebui să se întâmple și mi s-a părut o observație bună pentru că azi mi se pare că există o presiune a unei vieți așa cum trebuie, care există, de fapt, doar în imaginație și că oamenii acordă mult timp și multă energie încercând să creeze o viață ideală în loc să trăiască pur și simplu în prezent.

IMG_20170422_092512_637.jpg

În India, la Taj Mahal

Ești jurnalist, blogger și om de comunicare. Care sunt însă cele trei cuvinte pe care le-ai alege pentru a ne spune cine EȘTI?

Andreea Vasile: Sunt un om prietenos, relaxat și curios cu privire la viață și la felul în care oamenii din jurul meu trăiesc.

De 12 ani, așterni cu pricepere „povești interesante despre viața trăită frumos”, așa cum chiar tu le-ai deschis. Ce articol de pe blogul tău ți-ai dori să fie citit de foarte mulți oameni, un articol care crezi tu că poate schimba vieți, percepții și stări?

Andreea Vasile: Am scris foarte mult în acești ani și, așa cum am spus și-n alte contexte, dacă un text din cele scrise de mine nu se află în on-line, atunci el nu mai există deloc pentru că nu țin arhive cu munca pe care o fac. Ce scriu, las în urmă. Nu-mi place să trăiesc din amintiri și nu-mi place să mă gândesc la ce am lucrat odată, mai ales că am un volum imens de texte scrise. În ceea ce privește un text extraordinar, nu am așa ceva, nu cred că scriu extraordinar, cred că faptul că îmi place ceea ce fac și sunt constantă în ceea ce fac, adică anduranța și exercițiul, m-au păstrat cumva în atenția oamenilor. Sunt mereu în fața lor pe vreo platformă fie că e vorba de blogul meu, de site-ul RedBull.ro, de televiziune, de presă scrisă. Sunt multe povești care mi-au plăcut la momentul la care le-am scris și cred că ele pot fi valoroase ca exemple de viață pentru cititori, dar cam atât. Nu cred că cineva se schimbă fiindcă citește un text, cineva se schimbă fiindcă vrea asta pentru sine, vrea să trăiască mai liniștit și mai împăcat, motivația pentru propria schimbare vine din interior, când ne răspundem la întrebarea: ”de ce vreau să fac asta?”

Citește continuarea interviului pe site-ul iLUX.ro.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: