La cumpărături

by Andreea Vasile

În mâna stângă are două iaurturi Făgăraș iar în dreapta o pungă de cumpărături pe care scrie Gerard Darel. Mă gândesc instantaneu la Monica Bârlădeanu, despre ea am tot citit că e pasionată de gențile de la acest brand.

*

Am avut o zi lungă și political corectness-ul nu e tocmai punctul meu forte. Acum, când vă povestesc secvența asta, v-o spun pe șleau, așa cum mi-ar ieși pe gură dacă le-aș zice-o prietenilor mei care îmi cunosc stilul de a glumi. Asta, dar și faptul că, pe măsură ce cresc, înțeleg realitatea într-un fel nou, ca o serie de fapte și oameni care înfăptuiesc, care nu se conformează nici unor valori sau gânduri ale noastre despre ce ar trebui să fie sau cum ar trebui să fie lumea. Viața curge, cu întâmplările ei, bune sau rele sunt doar în funcție de cum rezonează în noi, în rest e doar o gargară pe care o facem în timpul ăla în care în loc să fim atenți la noi suntem prea atenți la alții.

*

El se apleacă spre ea și îi spune cât are de plătit în engleză, apoi continuă să vorbească în română cu fata de la casă, râd, ca doi care se cunosc, despre chestii obișnuite, de zi cu zi, muncă, evenimente, prieteni comuni. Blonda scoate portofelul din piele roșie, este îmbrăcată într-un deux piece bej și are o pereche de cizme de culoarea untului. Nu-mi pot lua ochii de la ea. El, cel care-i ține punga de la Gerard Darel, are undeva la 25 de ani, e înalt, atletic, cu părul dat pe spate, îmbrăcat modest, dar curat și-n timp ce mă uit la el, îmi spun: Cocotă!

*

Simt un fel de mândrie să văd și bărbați curve, tineri întreținuți de femei trecute de 40 de ani, pe picioarele lor, care-și iau vreun tinerel pentru că vor carne proaspătă și atenție, că nu le pasă că e un prost care râde ca curca la poarta 9, că se simt bine și-și asumă asta, că, din când în când, întrerup ciclul ideii că doar femeile au nevoie de unul care să le țină în puf, în timp ce ele visează haine, și vacanțe, și unghii, și spa-uri.

*

A vrut s-o ia de mână la ieșirea din Mega Image. Ea s-a uitat scurt la el și i-a spus:

– You are already holding my Darel shopping bag. It is enough of me there for you to hold.

El a râs tâmp și n-a insistat.

Ea, fără să fie o femeie fericită sau impresionată de atenția lui, avea puterea: că fusese vreodată rănită de vreun iubit care n-a mai vrut-o sau pentru că pur și simplu așa e ea, femeia asta este personajul pe care l-am admirat, și pentru frumusețe, și pentru ce emana, cel mai mult săptămâna asta.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: