N-a mai rămas nimic de făcut în oraşul ăsta

by Andreea Vasile

Pata ţi se pune pe nepusă masă. Asculţi o melodie a vreunuia căruia i s-a pus pata pe nepusă masă şi-a făcut un cântec despre asta pe care acum îl asculţi tu. Mă rog, în cazul ăsta, eu. Şi dau şi eu ceva mai departe lumii: acest text despre viaţa care este-n altă parte.

*

Zilele trecute mă uitam la un video pe Facehunter. Yvan Rodic era prin lume cu campania Esprit “Make a Wish” şi căuta … feţe, bineînţeles, numai că de data asta le dădea să scrie pe o foaie dorinţele pe care le au şi apoi îi trăgea cu tot cu ele în foto. Majoritatea voia să fie în altă parte. Nu neapărat alt oraş, altă ţară, deşi şi acestea, dar de exemplu să aibă casă la malul mării, să fie 5 cartiere mai încolo, adică mai aproape de soră, iubit, mamă, tată. Ce e-n altă parte de ne atrage mereu mai mult decât ce e aici? Sigur, în primul rând ceea ce e, e ceea ce ne imaginăm că e, nu ceea ce e.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UC6IeaaQn0c

*

Când mă satur, mă satur de mine într-un anumit context. Nu mi se-ntâmplă des. Trebuie să revin la motivul acestui text, despre care am mai scris şi-n anterioarele, anume că stau de, uhm, azi se împlinesc 6 zile, în casă pentru că n-am voce şi nici aerul de afară nu-i prietenos. Asta te face să te gândeşti la multe şi când nu prea mai vorbeşti cu oameni, ce-ţi spune un cântec, un text, un film însuteşti cu ce e-n propria viaţă şi atunci te bucuri sau nu te bucuri. De obicei, nu te bucuri.

Trebuie doar să ies din casă, ştiu!

*

None of these boys can dance
Not a single one of dem stand a chance
All of dem girls a mess
I’ve seen it all before I’m not impressed
None of dem get my sex
None of dem move my intellect
None of dem work for me
None of dem make me feel anything

I’m so bored in this town
Take me away from here
Play me some kind of new sound
Something true and sincere
I’ve got a little girl singing on repeat my head (oh-ho)
Take me far away from here.

 

 

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: