Sănătate că-i mai bună decât toate: de ce mi-am făcut asigurare privată de sănătate și care sunt beneficiile de care mă bucur

by Andreea Vasile

Sunt un om în general sănătos. În afara unor răceli anuale și destul de banale, nu țin minte să mă fi confruntat în ultimii ani cu probleme deosebite de sănătate. Asta și pentru că eu cred în prevenție și atunci merg regulat la medic pentru controale de rutină. Analizele de sânge, controlul ginecologic și controlul stomatologic sunt obligatoriu pe lista mea, în fiecare an.

În momentul în care am început să lucrez pe cont propriu ca freelancer și mi-am făcut propria firmă, am știut că și sănătatea devine o temă de care eu trebuie să am grijă mai mult ca oricine. Recunosc, din cauza știrilor negative despre sistemul sanitar public, m-a speriat mereu perspectiva de a fi nevoită să petrec timp în spitalele de stat sau, mai rău, să am nevoie de vreo intervenție chirurgicală în aceste spații. Cred în medicii români, dar nu cred în infrastructura românească de sănătate, unde spitale de importanță vitală se construiesc cu ajutorul donațiilor de la oameni ca tine și ca mine și, mai puțin, cu fonduri alocate de stat.

 

De aceea, anul trecut, cu ajutorul consultantului meu NN, Mioara Dumitriu, am făcut un pas important pentru mine și mi-am făcut o asigurare privată de sănătate la compania de asigurări NN, de care am aflat prima dată în 2006, atunci când părinții mei și-au făcut pensie facultativă, iar mie un contract de asigurare de viață cu componentă de investiții. De ce cred că e una dintre cele mai bune alegeri pentru mine? Pentru că asigurarea privată de sănătate are două componente: protecție (pentru accidente sau pentru accidente plus îmbolnăviri) și prevenție. Eu am ales varianta de bază, respectiv cea în care îmi sunt acoprite costurile în cazul în care am nevoie de intervenții chirurgicale și tratamente care necesită și spitalizare. Iar anul acesta intenționez să adaug asigurării și componenta de prevenție.

Ce înseamnă însă asigurarea privată de sănătate pe care am ales-o eu și care sunt beneficiile ei? În primul rând, trebuie să știi că această asigurare privată de sănătate e ca un CASCO în cazul mașinilor: adică banii pe care îi depui te asigură timp de un an de zile fără să îi primești la final înapoi, dacă nu i-ai folosit. Însă eu zic că merită! În al doilea rând, protecția pe care o ai timp de un an e-n limita a 100.000 de lei. În al treilea rând, asigurarea privată de sănătate e și pentru cei mari, și pentru cei mici.

 

Cu asigurarea mea privată de sănătate pentru accidente și îmbolnăviri am acces la spitale private de top din România și, mai nou, din străinătate fiindcă NN își extinde în permanență rețeaua care numără în prezent 29 de spitale și 175 de clinici. E bine de știut că NN acoperă zilele de spitalizare sau costurile pentru intervenții chirurgicale în spitalele private din rețeaua medicală NN. În plus, dacă vrei să mergi la un spital privat care nu e în rețeaua NN, poți să faci asta și să îți recuperezi o parte din banii cheltuiți. Dacă alegi un spital public și beneficiezi de intervenții chirurgicale și tratamente gratuite, primești o sumă de bani pentru fiecare zi petrecută în spital, iar dacă beneficiezi acolo de servicii contra cost, se aplică regula valabilă pentru spitalele private din afara rețelei NN.

De asemenea, ai suport medical 24/7/365. Asta înseamnă că dacă suni la 021 9646, la orice oră din zi sau noapte, un specialist te va ajuta cu sfaturi sau răspunsuri legate de activarea serviciilor medicale, în cazul în care ai nevoie de spitalizare sau intervenție chirurgicală. Iar asta pentru mine a contat enorm, să știu că un simplu telefon poate rezolva atât de repede problema fără ca eu să-mi bat capul în ceea ce privește partea financiară, căci compania de asigurări NN rezolvă acest aspect cu spitalul unde beneficiez de serviciile de care am nevoie, prin decontare directă. Scap, deci, de birocrație și am liber să mă concentrez exclusiv pe sănătatea mea. Află ușor care sunt spitalele din rețeaua medicală NN.

 

Anul acesta ți-am spus că voi adăuga și componenta prevenție, iar asta înseamnă că voi opta pentru nivelul standard, mediu sau avansat, pe care să o folosesc în rețeaua privată de sănătate Regina Maria. Fiecare  nivel cuprinde un control medical anual, un pachet de bază de analize, un set de consultații și reduceri semnificative la consultațiile din afara acoperirii, proceduri și investigații medicale. Eu voi alege varianta care cred că se potrivește cel mai bine istoricului meu medical și stilului meu de viață. E cu atât mai importantă pentru mine o astfel de asigurare cu cât anul acesta am renunțat la asigurarea de sănătate din sistemul public, deci nu mai pot folosi nici serviciile medicului de familie. Am luat această decizie în vară, atunci când statul a decis impozitarea la nivelul salariului minim brut, ceea ce pentru mine, ca freelancer, devenise o povară financiară prea mare. Am optat, în schimb, pentru asigurarea privată de sănătate ca să nu rămân descoperită din acest punct de vedere.

Află tot ce trebuie să știi despre asigurarea privată de sănătate NN pe site-ul companiei.

NN

Data viitoare îți voi povesti cum și de ce am ales să îmi fac pensie privată facultativă într-o țară în care situația pensiilor publice e incertă și nici viitorul pensiilor obligatorii administrate privat nu arată prea bine.

3 comments

You may also like

3 comments

Vladut January 29, 2018 - 3:42 pm

Multumesc mult pentru acest articol. M-a ajutat enorm pe plan personal 🙂 Please, keep up the good work!

Reply
Andreea January 29, 2018 - 3:56 pm

Ma bucur! Multumesc si eu 🙂

Reply
Constantin Mihai October 30, 2018 - 8:59 pm

Buna ,a fost interesant acest articol ,dar cat costa lunar asig.de sanatate?
Daca eu îmi fac asig.la NN.sotia esti si ea asig.
Sau trebuie sa plateasca separat?
Intreb deoarece vreau sa ma întorc în tara.
Va multumesc anticipat.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: