The Empty Shop: hainele tale îi îmbracă pe oamenii care au nevoie de ele

by Andreea Vasile

Dacă să faci bine a devenit o modă, atunci trebuie să spun sus și tare că e moda mea preferată. Recent, faptele bune nu mai sunt acțiuni individuale, ci prilejuri pentru ca oamenii să se adune și să pună împreună umărul la treabă. Uneori în contexte în care nu te-ai aștepta, de exemplu, la mall. În general, mall-ul e văzut ca spațiu de consum, iar în lumea noastră ca loc în care te duci să spargi banii, adesea fără niciun alt scop decât distracția.

Dar proiectul The Empty Shop a reușit în urmă cu câțiva ani să schimbe, măcar puțin, impresia pe care oamenii o au despre mall-uri și să le transforme în centre de acțiune. Dacă tot atrage mall-ul atâția oameni, atunci acela e locul potrivit să le transmiți mesajele în care crezi. The Empty Shop (A loja vazia) a făcut asta când a deschis primul său magazin în Sao Paolo, Brazilia în 2013 și a reușit să strângă din donații peste 3 tone de haine care au ajuns apoi la oamenii fără adăpost.

Mișcarea a fost apoi preluată și de alte țări din toată lumea, iar zilele trecute a ajuns și-n mai multe orașe din România. Dar ce este The Empty Shop? Este un magazin fizic care se află într-un mall, dar unde rafturile sunt goale, iar manechinele dezbrăcate. Aici intervine însă frumusețea proiectului și ajutorul tău: oamenii aduc haine și pe măsură ce numărul lor crește, magazinul începe și arată ca unul în care poate ai intra să-ți faci cumpărăturile.

Numai că, în acest caz, hainele vor fi donate oamenilor care au nevoie de ele. După ce vor fi colectate, hainele vor fi sortate cu ajutorul a 50 de voluntari „Let’s Get Green!”, apoi curățate și oferite unui număr de 1000 de familii din județele Maramureș, Neamț, Iași, Constanța, Târgu Jiu, Călărași, Ialomița.

În România, oamenii pot dona hainele lor până pe 18 aprilie în următoarele locații:

Aurora Mall Buzău
Ploiești Shopping City
City Park Mall Constanța
Shopping City Timișoara
Shopping City Sibiu
Shopping City Deva
Shopping City Piatra Neamț
Târgu Jiu – Shopping City
Brăila Mall
Shopping City Galați
Severin Shopping Center
Shopping City Râmnicu Valcea (aici începe pe 9 aprilie).

În București, The Empty Shop e-n Promenada Mall, la etajul întâi și e deschis între orele 10.00 – 22.00, între 5 și 18 aprilie. Promenada Mall este și inițiator al proiectului în parteneriat cu organizația non-profit „Let’s do it, Romania!”. Cele 12 mall-uri din țară unde pot fi donate hainele fac parte din rețeaua NEPI Rockastle.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: