Unfinished: pentru oamenii în continuă evoluție

by Andreea Vasile

Dacă Ioana Moșteanu nu îmi spunea de Unfinished Festival, un eveniment care se află anul acesta la a doua ediție, probabil că îl ratam din nou. Nu știu de ce nu am fost pe fază în ceea ce-l privește sau de ce nu mi-a apărut în newsfeed pe Facebook sau, dacă mi-a apărut, de ce nu i-am dat atenția cuvenită. Cu toate astea, inconștient îmi amintesc că, de câteva ori, mi-a sărit numele lui Esther Perel în ochi, însă am dat scroll mai departe fiind convinsă că orice eveniment la care vine femeia asta costă oricum bani pe care nu-i am, deci nu mi-am mai bătut capul să văd despre ce e vorba.

E o greșeală pe care am tendința să o fac constant și de care încerc să mă dezvăț: îmi tai, uneori, craca de sub picioare înainte de a vedea dacă pot sau nu pot, cu adevărat, să fiu parte dintr-un context în care mi-aș dori să fiu. La naiba, sunt unul dintre oamenii aceia care citește și scrie despre alți oameni care îți spun că orice e posibil dacă îți dorești și că adesea banii, deși ar putea părea un impediment, de fapt nu sunt. Mă rog, uneori chiar nu sunt, ca-n cazul lui Unfinished Festival.

Am aplicat pe ultima sută de metri la acest eveniment unde vin speakeri unul și unul din lumea întreagă, oameni pe care multă vreme am crezut că am ocazia să îi văd doar pe YouTube în videoclipuri de la TED Talks. Dar iată că tot mai mulți dintre ei vin acum în România în experiențe live precum Unfinished. Spun ”experiențe live” pentru că aceste întâlniri nu mai sunt simple conferințe unde te duci și caști gura, căci unul mai deștept îți spune ce-a aflat despre lume și viață în timp ce tu stai mic într-un scaun așteptând să te faci mare.

unf

Ci prilejuri reale de-a vorbi față-n față cu oameni care au avut, ori și-au făcut, șanse once in a million, iar acum merg prin lume și-și spun povestea. O astfel de poveste ar putea fi oricând a noastră și tocmai d-aia astfel de evenimente sunt mișto, că prinzi aripi, că îndrăznești să visezi că și tu ai putea avea parte de șansa la care visezi, la visul vieții tale devenit realitate.

Am avut norocul de-a fi unul dintre cei 1500 de participanți selectați din 3500 de aplicanți care și-au dorit să fie în Muzeul Național de Artă al României, unde va avea loc festivalul de idei. Promovat ca o întâlnire a unei comunități în constantă evoluție, Unfinished e, în mod aproape neverosimil, un eveniment cu participare gratuită unde inspirația și ideile din momentul aplicării sunt cele care îți pot aduce un loc în sală. Mie mi l-au adus. Ce am scris eu în aplicație? Că dedic spațiul de pe conturile mele de social media, timp de patru zile, tuturor ideilor și interacțiunilor interesante de care voi avea parte la Unfinished, că, prin extensie, și spațiul meu de social media va deveni o platformă pusă în slujba acestui festival cu experiențe care merită împărtășite.

Pe cine aștept să văd în aceste zile? Păi, în principiu, fiecare speaker și activitate are vibrația sa care mă atrage, dar sunt câteva nume pe care vreau să le văd în mod special. Pe unele pentru că le urmăresc de multă vreme, pe altele fiindcă descrierea lor sună interesant și, pentru câteva secunde, mi-aș dori să fiu în locul lor, să fi făcut, la un moment dat, ce au făcut ei.

ESTHER PEREL – terapeut de cuplu și autor

JOEL EVEY – creative director la nivel global al brandului GAP

DUNCAN WOLFE – regizor și strateg digital în echipa de strategie digitală în administrația Obama (e tipul din poza care deschide acest text)

PATRICIA COHEN – reporter New York Times și autor

STEFAN SAGMEISTER – designer, a creat coperte pentru albumele celor de la The Rolling Stones, Jay-Z sau Talking Heads

AYESHA GULALAI WAZIR – politician și activist originară din Pakistan

KIMBERLEY MOTLEY – avocată care din 2008 muncește în Afghanistan

JASON SILVA – povestitor, nominalizat de mai multe ori la premiile Emmy

FARAH NAYERI – corespondent cultural la New York Times.

Poți urmări Unfinished Festival și de acasă, căci anumite prezentări vor fi live pe Facebook.

Dacă vrei să fii la curent cu ce se întâmplă la Unfinished Festival prin ochii mei, urmărește-mă pe pagina de Facebook pentru idei și pe contul de Instagram pentru mai multe imagini.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: