Cand te suna un traficant

by Andreea

Anul trecut, dupa ce Gigi Becali a parasit arestul preventiv de 29 de zile, m-am hotarat ca ar fi interesant sa vorbesc cu cei care au impartit celula cu el. Respectiv, cu Floricel Achim, plutonier in Armata inchis pentru furt de documente secrete, pe scurt, spionaj si cu gainar pe nume Cojocaru Nicusor (gainar in sensul ca fusese inchis pentru trafic de droguri sau ceva de genul asta).

Am facut cerere la Directia de Cercetari Penale care la vremea aceea m-a trimis la procurorul care ancheta cazul, care era in vacanta, care pe urma si-a dat demisia, deci a trebuit s-o iau de la capat cu o noua cerere pe numele unui nou procuror. Cu Floricel Achim nu m-am putut intalni ca situatia in care era, tradare de tara, nu-i permitea sa stea la taclale, iar Nicusor n-a vrut. Asa ca acolo s-a terminat povestea anul trecut.

Azi insa ma suna SGR-ul sa-mi spuna ca m-a cautat Nicusor. Hopaaa! Il sun pe Nicusor, pe fundal o galagie de nedescris. Il rog sa dea mai incet muzica. “Nu pot, duduie, ca-s pe plaja”. Bine, zic. Ii propun sa ne vedem cand vine in capitala. “In jurul lui 20 luna viitoare ca am proces”, imi spune. “Ok, va sun atunci”. “Stiti”, spune el, “v-am sunat pe dvs. ca stiam ca ne-ati cautat pe mine, si pe Florinel, dar atunci n-am vorbit”. “Da”, zic, “eu eram”. “Bine, vorbim pe 20. Sa vedem cum facem sa fie bine pentru toata lumea”. Moment in care m-am prins ca vrea bani. “Cat?”, intreb. “Pai, Libertatea mi-a oferit 400 de euro”. “Atunci, du-te la Libertatea”.

Cam asa moare o poveste. De apreciat, totusi, ca m-a sunat pe mine intai. Acum, sa-i zic sau sa nu-i zic europarlamentarului Gigi ca va fi vandut de colegul de celula? In fine, povestea ar fi fost interesanta acum prin prisma asta, ca Gigi e europarlamentar si ca, anul asta, pe vremea asta, era fost parnaias.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: