Cum a fost la No.mad Talks

by Andreea Vasile

Din când în când sunt invitată să vorbesc la evenimente. Suficient de rar încât să nu plictisesc publicul, din fericire, cu aceleași povești, deși, în timp ce vorbesc, îmi dau, adesea, seama că am câteva pe care le repet, pentru că știu sigur că, în principal, vor stârni râsul. Deși nu țin morțiș, devin, inevitabil, unul dintre oamenii care, în cele din urmă, vor avea mâna aia de întâmplări bune, pe care TREBUIE să le spună a 78291-oară.

DSC_0356.jpg

La finalul lunii februarie am fost la ediția a 8-a a evenimentului creat de Iunieta Sandu, No.mad Talks, care are loc în fiecare lună și care invită nomazi digitali și freelanceri să-și împărtășească experiența profesională.

DSC_0228.jpg

M-am bucurat să fiu în compania prietenei mele, Ina Țăranu Hofnăr/ Inoza, pe care o cunosc deja de 10 ani și cu care sunt ca Pic și Poc, căci în ciuda unor valori comune care ne unesc, avem experiențe profesionale și atitudini diferite vizavi de muncă. Tocmai de aceea cred că prezentarea noastră a avut sare și piper.

NoMad_27feb-53

Alături de noi, la începutul evenimentului, a fost Irina Alexe, fost om de marketing la Tarom și Condimental by Calif, actualmente blogger și autor, care, în contextul No.mad Talks, și-a lansat a treia carte.

NoMad_27feb-85.JPG

Ediția la care am fost toate trei prezente a fost sold out, așa că m-am bucurat să văd interesul oamenilor pentru blogging, freelance și scris, să povestesc despre experiența mea și să răspund la întrebările din public. Cu ocazia asta mi-am dat seama, încă o dată, că lucruri care mie mi se par absolut firești pentru că lucrez în mod reflex cu ele zi de zi pot fi o mină de aur pentru alții.

NoMad_27feb-136

Cunoașterea mea, la care mă raportez uneori ca fiind banală așa cum, poate, un specialist NASA care face calcule matematice complicate nu mai vede nimic deosebit în ceva ce reprezintă munca lui de zi cu zi, e pentru alții mină de aur și cuprinde informații pe care și-ar dori nu doar să le aibă, ci mai ales să le stăpânească.

NoMad_27feb-120.JPG

Mesajele pe care le-am primit a doua zi după eveniment m-au făcut să mă gândesc mai serios la o întâlnire cu oamenii care vor să știe mai multe despre scris și, poate, în viitorul apropiat, să concretizez acest plan. Va fi o întâlnire informală, la un suc, cu oameni care au întrebări despre scris și freelancing, cu un număr finit de persoane, cărora să le răspund la curiozități și la cum aș aborda eu anumite situații profesionale dacă aș fi în locul lor.

DSC_0193.jpg

A fost o seară foarte frumoasă pentru mine într-un loc grozav, MATER, alături de toți susținătorii Iunietei și ai proiectului ei. Și sper să repet experiența.

DSC_0411.jpg

P.S. A doua zi, Iunieta a avut o prezentare la un alt eveniment și a încărcat slide-urile ei pe blog, așa că dacă ești curios să afli mai multe despre FREELANCE ÎN SOCIAL MEDIA, dă un click și spor la citit.

Imaginile au fost realizate de Sabina Ghiormescu și Mircea Chițu.

3 comments

You may also like

3 comments

Adriana March 5, 2019 - 9:23 pm

Aștept cu nerăbdare evenimentul informal 🙂

Reply
Andreea March 5, 2019 - 9:25 pm

Va veni, multumesc! 🙂

Reply
Natalia March 6, 2019 - 4:13 pm

Și mie mi-ar plăcea să particip la evenimentul tău. Deși numele tău îmi era cunoscut (chiar al tău, nu al actriței 🙂 ), abia acum am intrat pe blogul tău. Mi-ar plăcea să se discute dedesubturile freelancingului și ale scrisului. Pentru că începuturile sunt grele. 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: