Cum treci printr-o răceală?

by Andreea Vasile

io si leti

Poza asta e de duminica trecută, din 14 februarie. În ea suntem Leti și cu mine la brunch-ul pe terasa MNAC. Ăla din brațele mele e Dog, cea din brațele ei e Anna, din Frozen, știți voi, ”Let it goooo, let it goooo”. Hmmm, mi se pare cunoscută tipa!, vă spuneți. Nu Anna, Leti. Păi pe Leti o știți și de aici.

io leti rev

Tot noi suntem, dar de data asta pe 31 decembrie, în noaptea de Revelion, în casa ei.

Așa, să revin la săptămâna trecută. Zilei de duminică i-au urmat alte 2-3 zile cu multe grade în termometru și aici am făcut greșeala, m-am purtat ca și când ar fi fost vară: m-am îmbrăcat subțire, am plecat de la sală cu părul ud după antrenament, I did not give a fuck, viața era frumoasă!

Marți seară am început să mă simt ciudat, dar ideea că somnul le vindecă pe toate m-a făcut să-mi spun că o să mă trezesc în formă. N-a fost cazul, a doua zi verdictul era unul singur: răcisem! Acum trebuie să vă spun că la mine răceala înseamnă 2-3 zile de slăbiciune fizică, strănutat mult, poate și durere în gât. Gripă țin minte c-am avut ultima dată undeva în copilărie, dar a fost demult, tare demult. Altfel, cu imunitatea am stat mereu bine.

Așa că atunci când vine răceala, am o rețetă simplă și clasică: ceapă, praz, lămâie, gref, ceaiuri și multe fructe. E o rețetă specială pentru că, de obicei, în afară de banane și mere verzi, respectiv cireșe vara, nu prea mănânc fructe că îmi provoacă acid și mă balonează. Dar în cazurile speciale mă reîntorc la ce știu că funcționează.

IMG_20160218_120854

În poza asta sunt portocale, gref, kiwi și rodie. Toate conțin vitamina C. Mi-am luat și pastile cu vitamina C, dar, ca de obicei, nici n-am deschis cutia. Tot la fructe mă întorc. P-astea le-am consumat ca gustări între mesele principale. La mesele principale am mâncat ușor, mi-am făcut supe cremă (tura asta am dat-o pe broccoli cu morcov) ori combinații simple și ușor de digerat (piept de pui cu mazăre și ciuperci ori omletă cu spanac; la toate astea am avut mereu pe farfurie ceapă, usturoi ori praz; da, am mirosit foarte bine :)).

IMG_20160220_095022.jpg

Asta e ce am mâncat ieri dimineață la micul dejun: iaurt grecesc cu căpșuni, afine, rodie și sirop de agave. Deja mă simțeam mai bine și primisem semnalul binecunoscut în acest sens: îmi era, din nou, foame! Același mic dejun mi l-am făcut și azi dimineață, înainte să merg la sală, lucru pe care nu l-am mai făcut de luni, din două motive: eram slăbită fizic și nu voiam să îmi duc microbii într-un loc în care sunt mulți oameni și, mai ales, multă umezeală.

Chiar înainte să scriu textul ăsta am băgat la blender niște mandarine, gref, portocale și mere rămase din săptămâna asta și care s-au cam scofâlcit, alături de 2 pastile cu cătină și spirulină, și le-am făcut suc. Am băut jumătate de pahar acum și jumătate voi bea mâine, lângă cafea, când mă trezesc.

Acum doar mai strănut, însă, în rest, sunt din nou în formă.

P.S. În primele două zile cu răceală am dormit între 12 și 15 ore pe noapte. C’est la vie!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: