Dreptatea in Romania e relativa

by Andreea

M-am intalnit cu Razvan Dumitrescu pentru un interviu. Nu va dezvalui ce am vorbit, dar o sa va spun o parte dintre lucrurile despre care am discutat si, extrapoland, o sa trag concluzia mea in ceea ce priveste cazul editura Curtea Veche.

*

Printre temele pe care le-am aprofundat in interviu a fost aceea a plecarii lui de la Realitatea la Antena 3. Pe scurt, va reamintesc ca in emisiunea in care il avea invitat pe Traian Basescu l-a confruntat pe acesta, public, cu imaginile in care presedintele il plesnea pe copil. Ulterior, in doua randuri, Traian Basescu l-a amenintat, public, la OTV pe Razvan Dumitrescu spunand ca nu il va uita. Si nu l-a uitat pentru ca ANAF-ul a venit si-a stat pe capul firmei lui Razvan Dumitrescu cateva zile.

*

Singurii jurnalisti care l-au sunat si l-au felicitat au fost cei de la Antena 3. Stiu, ati putea obiecta ca era evident ca ei, in contextul asta, aveau sa se bucure cel mai mult de situatia ingrata a presedintelui. Insa si dupa aparitia lui Traian Basescu la OTV si afirmatia ca nu il va uita pe Razvan Dumitrescu, majoritatea jurnalistilor au catalogat comportamentul presedintelui drept obisnuinta, atitudinea unui om dintr-o bucata, care spune lucrurilor pe nume. Si, cam atat. Intr-o tara in care un presedinte ameninta un jurnalist (un cetatean), apoi declara presa ca inamic in strategia nationala de aparare, va mai mira altfel de evenimente?

*

Eu cred ca situatia editurii Curtea Veche este una in care cel mai puternic va castiga. Si nu e editura aceea. In fapt, daca e sa ne uitam pe documente, editura este terta parte intr-o situatie in care cel ce-si spune proprietar de fapt se judeca cu Primaria Bucuresti. Deci editura este la mijloc. Cum s-a mai scris, probabil terenul este valoros, nu casa, avand in vedere ca doua imobile de langa cea in care este (era) sediul editurii au fost demolate. Cred ca litigiul a fost deja solutionat, pe sub mana, in favoarea celui ce-si spune proprietar si ca, in curand, in instanta se va da si verdictul final si oficial care va nedreptati editura.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: