Random play

by Andreea Vasile

testata-running-area_3

La sala de sport, unele aparate au funcția ”random play”. Adică îl lași pe aparat să decidă pentru tine ce program urmează să faci. Nu am văzut niciodată pe vreun co-echipier de sală să aleagă … la întâmplare și, până azi, nici eu nu am făcut-o.

*

Mă urcasem pe banda de alergat și mă pregăteam să aleg programul pe care să îl fac când am apăsat butonul ”more workouts”. Căutam eu ceva anume, știu asta, însă în timp ce alte programe se desfășurau prin fața ochilor a apărut, deodată, ”random play”, iar dedesubt un mare semn de întrebare.

*

Cine mă cunoaște știe că sunt o tipă precaută, că aleg cu grijă lucruri, că gândesc de două ori înainte să deschid gura, că până să fac ceva care implică o frică de-a mea, a trecut oportunitatea pe lângă mine. Însă toate astea s-au schimbat de vreo 3 luni de zile. Nu aș putea să spun exact cui datorez această schimbare și, la o primă vedere, îmi vine să mă felicit pe mine, nu, că doar eu sunt personajul principal al poveștii și deci lucruri noi nu s-ar fi putut întâmpla fără propria-mi participare. Ca să zic drept, adevărul este undeva la mijloc: cineva a contribuit la schimbare, dar și eu am înțeles că sunt împinsă înspre această schimbare și m-am dus spre ea.

*

Pentru mine, cheia transformării în acest episod de viață, și-l numesc așa pentru că este doar o schimbare dintr-un lung șir, au tot fost, au să mai vină, a început cu scăderea în greutate. Povestea este clasică, îmi plăcea un tip. Trebuie să vă spun că niciodată nu am primit vreo observație legată de aspect în sensul că nu am putut să am o relație cu cineva pentru că aș fi grasă. Dar de data aceasta, tipul respectiv avea mereu comentarii legate de cum arată unul și altul și, la un nivel anume, simțeam că se referă și la mine deși nu îmi spusese asta niciodată și nici nu ar fi făcut-o.

*

Totul a început într-o sâmbătă dimineață în luna iunie când am decis să încep dieta (Dukan, v-am mai povestit despre ea) și cu toate că vazusem în jur că funcționează, nu-mi puteam imagina că o va face și pentru mine. Drumul a fost lung, însă am avut un obiectiv clar, -10 kilograme. Le-am slăbit, ba chiar mai mult. Cu tipul nu s-a întâmplat nimic, însă cumva, pe drum, mi-am dat seama că nici măcar de a-i atrage atenția nu mai era vorba. Însă zilele trecute am vorbit și i-am spus ce m-a determinat să fac asta și, surpriză, toate observațiile acelea erau … pentru mine. ”De ce ai făcut-o?”, l-am întrebat. ”Pentru că te ascundeai în spatele kilogramelor ca să nu faci tot felul de chestii”, mi-a răspuns. Ceea ce era cât se poate de adevărat.

*

Am apăsat butonul ”random play” și s-a selectat automat programul și-am început antrenamentul. Americanii au o vorbă care îmi place mult, come what may. În ideea asta îmi încep anul 2013, cu o putere nouă pe care nu credeam că o am, cu o energie proaspătă care a venit natural și cred că mai departe de ambiția pe care fiecare dintre noi și-o pune în legătură cu obiective de tot felul, un timp anume, un timp precis în care binele și bunul să se adune are la fel de multă importanță ca totul să se așeze cum ne dorim.

*

Mâine, 7 ianuarie, începe anul nou de muncă. Dar cu el vine o întreagă paletă de evenimente, și oameni, și întâmplări și în pragul deschiderii unui alt capitol pot să spun că SUNT FERICITĂ!

*

Succes tuturor!

0 comment

You may also like

0 comment

Smilla January 6, 2013 - 4:33 pm

foarte frumos!

Reply
Andreea January 6, 2013 - 4:35 pm

multumesc! 🙂

Reply
Ana Sipciu January 6, 2013 - 9:10 pm

dada, si mie mi-a placut :D. sa ai un an frumos si energic, asa cum l-ai inceput 🙂

Reply
Irina Predescu January 8, 2013 - 9:23 pm

Bravo. Sunt in asentimentul tau. I hope u have a very lucky 2013.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: