Scuipatul e pentru oamenii adevarati

by Andreea

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nfc_97v7IZg&feature=player_embedded]

In egala masura cu rahatii pe care ii gasesti cateodata in locuri atat de publice incat ai senzatia ca la mijlocul realizarii este un om, nu un caine (eu n-am senzatia, chiar cred asta), ma “fascineaza” cultul scuipatului, atat facerea lui, cat si existenta lui peste tot. Dupa ce am vazut video-ul fetelor de la Beep Nation care, de altfel, vroiau sa atraga atentia asupra apucaturilor microbiste odata cu inceperea Campionatului Mondial de Fotbal (sau nu), m-am gandit ca scuipatul asta se-ntampla mereu.

De ce scuipatul trebuie sa se-ntample pe strada, cu bolta? De ce nu se poate intampla intr-o bastista, discret? Ati vazut ca scuipatul este un semn de siguranta de sine? Adica numai cei care pot scuipa cu jet, o fac. Nu o sa vedeti oameni siguri pe ei care isi lasa scuipatul sa cada pe asfalt, lungindu-se ca guma de mestecat pana paraseste cavitatea bucala. Nu, nu, scuipatul adevarat revine doar oamenilor adevarati. Sa zicem ca un adevarat d-asta vine de la dentist cu gura amortita si plina de scuipat. In veci n-o sa faca pe adevaratul in statia de autobuz in contextul asta in care nu poate avea control asupra flegmei. In veci n-o sa scuipe stiind ca, in loc ca scuipatul lui sa faca un arc de cerc, se va prelinge pe barbie.

Dar adevaratul cel mai adevarat e cel care tinteste la picior. Sa zicem ca adevaratul e la plimbare in oras si vede, de obicei, o domnisoara. Ca sa isi dovedeasca suprematia, adevaratul va fixa cu precizie distanta dintre el si femeie, apoi va flegma cu bolta pana la varful pantofului ei. Va ridica privirea si va zambi, fericit ca a putut imparti din talentul sau si altora. Adevaratul isi imagineaza ca gestul lui nu scarbeste, ci cucereste.

In final, pe o distanta mai lunga, in care trotuarul este presarat cu scuipati, nu ne putem imagina decat ca, iesit sa-si ia o cola si-o paine, adevaratul a dat flegme ca sa nu rataceasca drumul spre casa la intoarcere. Ca Hansel si Gretel.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: