Swimathon: acelaşi scop, stiluri diferite de înot

by Andreea Vasile

inot 1

Pe 6 iulie, 19 ONG-uri şi înotătorii care au făcut bazine pentru cauza lor s-au aliniat la start la bazinul Lia Manoliu. Eu am înotat pentru ALIAT.

Sâmbătă, 6 iulie, am participat pentru prima dată la o competiţie de înot. Eu am înotat pentru ALIAT, organizaţie care a vrut să strângă 3000 de euro pentru startul unui program de terapie prin poezie din toamna acestui an. Împreună cu mine au fost alţi patru prieteni. Toţi am avut la dispoziţie 50 de minute să facem cât mai multe bazine. Am fost plini de energie şi spirit vesel, iar din tribune am fost sustinuţi de prieteni şi părinţi.

parents

Mama şi tata au fost printre sponsorii şi susţinătorii mei la Swimathon Bucureşti 2013

La început, strategia noastră a fost să înotăm fiecare 100 de metri, adică două lungimi de bazin, după care venea alt înotător din echipă. Ne-am lăsat de strategia asta după prima tură şi am decis să înotăm câte 50 de metri, pentru că era mai uşor.

team

De la stânga la dreapta: Aiana, Octav, eu, Oana şi Mugur

Ne-am bucurat la final când am fost anunţaţi că am ieşit pe locul II în grupa noastră de înot cu 52 de bazine reuşite. Bucuria a durat până după-amiază când ni s-a spus că, la o a doua numărătoare, a reieşit că de fapt am înotat 47 de bazine şi suntem pe V. Treaba asta nu ne-a stricat însă elanul, aveam medalii şi diplome şi asta e tot ce conta pentru noi.

bucurie

Cu Oana Felipov, mare bucurie, mare la finalul celor 47 de bazine înotate

La anul suntem hotărâţi să intrăm din nou în competiţie, de data asta cu şi mai mult nerv. Vrem să prindem podiumul!

La finalul competiţiei, am reuşit să strângem peste 2000 de lei din donaţii pentru cauza noastră, dar nu era suma finală. Aşteptăm contabilizarea exactă a efortului nostru, adică să vedem cum se traduce şi în bani. Oricum, la finalul zilei de 6 iulie, Swimathon Bucureşti anunţase strângerea unei sume totale de peste 94.000 de lei de la peste 700 de donatori. 138 de înotători au făcut 72 de kilometri prin apă.

Îi mulţumim pentru fotografii lui Vlad Bâscă, puteţi vedea mai multe pe contul meu de Facebook.

P.S. Mai puteţi face donaţii pentru ALIAT până la finalul acestei luni. Intraţi pe site-ul Swimathon şi nu uitaţi că orice sumă, cât de mică, e binevenită.

0 comment

You may also like

0 comment

Inot September 17, 2013 - 7:27 am

Foarte interesant articolul. Sper sa gasiti noi sponsori, si surse de fonduri.

Reply
Andreea September 17, 2013 - 7:32 am

mulţumesc!

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: