Ce am mâncat în luna în care nu am mâncat zahăr

by Andreea Vasile

În această dimineață am scris un text despre luna în care nu am mâncat zahăr. Însă textul a dat naștere altor întrebări din partea voastră:

  • cu ce ai înlocuit zahărul?
  • ce ai mâncat, în general?

Pentru aceia dintre voi care mă urmăresc de mai multă vreme, știți deja că atunci când vine vorba de mișcare și slăbire, am trecut printr-o mulțime de etape, mai mult sau mai puțin reușite. Pentru cei care sunt mai noi pe blogul meu, ceea ce e suficient să rețineți e că știu ce înseamnă un stil de viață sănătos și cum arată o alimentație cât mai corectă.

o-ORGANIC-FOODS-facebook

Așadar, în ceea ce privește experimentul cu lipsa zahărului din septembrie, nu am plecat chiar de la zero, ca un om care își propune pentru prima dată o îmbunătățire a stilului de viață și, deci, începe să dobândească tot felul de cunoștințe în această zonă. Să faci asta nu e greu, dar e de lungă durată. Dacă ești dintre cei care își propun acum, pentru prima dată, să facă o schimbare în bine în viața lor, tot ce pot să îți zic e să ai răbdare, să faci schimbări mici și să nu fii drastic cu tine. Gândește-te doar că nu poți să schimbi într-o noapte obiceiuri pe care le-ai repetat ani de zile.

Acum că am explicat pe scurt care e trecutul meu în ce privește mișcarea și alimentația, să vă zic ce am mâncat în luna în care n-am mâncat zahăr. În primul rând, pofta de dulce am potolit-o cu fructe. Nu am mâncat în exces, dar nici nu m-am uitat că e 10 seara dacă atunci am simțit că trebuie să bag ceva gustos. Zahărul nu l-am înlocuit cu nimic. În cafea, ca și înainte, am folosit îndulcitor pastile cumpărate din supermarket. Nu am mâncat nici miere, că unii m-au întrebat dacă asta e ok. Aș zice că e ok să faci schimbările care ți se potrivesc dacă vrei să te ții de acest challenge. Adică dacă ești un mare consumator de zahăr, să treci brusc la consum zero de zahăr sau dulce de orice fel, poate fi super frustrant și neproductiv, pe termen lung. Adică să nu te țină.

ou

În rest am mâncat așa cum mâncam și înainte de challenge: ouă, legume, pește, carne din când în când (luna asta, lipsa de zahăr m-a făcut să vreau carne, deși, în general, nu-s mare consumatoare; am mâncat când am avut poftă), semințe și nuci (mai multe ca de obicei), fructe (mai multe ca de obicei) și pâine (din când în când, mai mult dimineața sau la prânz). Am băut numai apă, cam doi litri pe zi și cam 10 pahare de alcool toată luna (limita maximă la challenge a fost de 8, dar am depășit-o). Și înainte beam doar apă și ceaiuri, pentru că nu beau sucuri acidulate, poate câte o Cola sau un Pepsi fără zahăr din an în paște, de poftă.

Am mâncat trei mese pe zi și gustări din fructe, când simțeam nevoia. Cele trei mese pe zi nu au fost o problemă că mâncam așa și înainte. Am mâncat porții moderate, cu accent pe legume, mai ales seara, dar am avut și seri în care un ou ochi cu somon și avocado a sunat ca cea mai bună alegere. Am gătit simplu, cu puțin ulei și multe condimente, atunci când am folosit focul.

Cam așa a fost din punctul de vedere al mâncării luna septembrie și voi continua la fel și-n octombrie.

1 comment

You may also like

1 comment

o femeie September 26, 2017 - 4:02 pm

foarte bine ca ai pus accentul pe prospaturi si crude!

Si eu am remarcat nevoia de carne mai mare ca inainte.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: