Gratii

by Andreea

Old habits die hard

Era ora 14 si tocmai ieseam din casa cand in scara blocului ma intalnesc cu doamna Rosianu, vecina de la etajul trei, care se chinuia cu trei plase cu cumparaturi si care niciodata nu ma lasa sa o ajut pentru ca zice ca trebuie sa plec odihnita la birou. 1. Ce nu te omoara, te face mai puternic, deci doua pungi pana la etajul trei nu ma omoara si, da, ma fac mai puternica (exercitii) 2. Nu doar ca nu ma duc la birou la ora 14, dar nu prea ma duc la birou (locul meu de munca-i strada. Sic!). In fine, in cele din urma o conving ca nu-i bai si ca sa nu mai lungesc impotrivirea, salt doua sacose d-alea si o iau in sus pe scari pana la usa doamnei.

Numai ca intre etajele doi si trei ce-mi vad ochii? O poarta in cale-mi rasare. M-a uimit pentru ca eu stau la etajul unu si pana la trei (sau macar la doi) ajung doar daca sunt cazuri d-astea de intr-ajutorare vecineasca (fie cu sacose, fie cu salvari, media de varsta in bloc e de vreo 70 de ani, deci se cere). Initial, am crezut ca celebrii de-acum vecini, tot de la trei, dar ail’lalti, care stau in apartamentul de vizavi de cel al doamnei Rosianu, au pus usa cu gratii ca sa nu scape cainii (aia de latra mult si enervant si de obicei toata noaptea si pe care, ca sa nu mai deranjeze toata scara, au hotarat sa-i ia seara in casa; ma rog, in casa am crezut eu, ca in cele din urma am aflat ca-i tin in fata usii; deci cu aceasta informatie in minte, am crezut ca au pus usa aia sa nu fuga cainii noaptea pe scari).

M-am reintors la doamna Rosianu, inca la parterul blocului admirand nu stiu ce pe geam (asa zicea ea; eu cred ca era doar obosita) si-o intreb ce-i cu usa. Na, ca nu era pentru caini. Cica atat ea, cat si mama femeii care locuieste cu asa-numitul Colonelul, cum il stiu vecinii, sunt mai uituce si-si lasa adesea usa la casa neincuiata cu cheia, lantul si-alte dispozitive de protectie. Colonelul, fost politist de profesie, a ramas cu obiceiurile meseriei in sange asa ca nevrand ca soacra, respectiv doamna Rosianu sa fie asaltate de raufacatori (mentionez ca scara noastra de bloc are si interfon, deci oricum nu poate intra nimeni daca nu suna), le-a facut aceasta usa, hodoronc-tronc, intre etaje. Si, bineinteles, a pus alte doua sonerii la care poti suna pentru ca soacra madame Danciulescu si doamna Rosianu, vecina de etaj, sa poata veni si sa-ti poate deschide usa cu gratii daca vrei sa le vizitezi.

In episodul viitor, va spun povestea cu Lady, catelusa pe care Colonelul a adus-o de la sectie acasa pe vremea cand lucra si pe care a pasat-o doamnei Rosianu in cele din urma. Vecinii de la trei sunt de poveste. Cred ca le fac tag special pe blog.

0 comment

You may also like

0 comment

Morko April 15, 2010 - 2:30 pm

de departe, ai cei mai interesanti vecini! :)))))))))))

Reply
clara April 15, 2010 - 2:33 pm

eu am un vecin despre care nu pot sa vorbesc 😛 ultima oara cand a incercat o vecina sa povesteasca despre el, a fost amenintata ca e posibil sa nu i se mai intoarca nepotii de la scoala – insa ceea ce pot mentiona e ca tipul e cel mai ok de pe toata scara si singurul care-mi da saru’mana, in ciuda “profesiei” sale 🙂

Reply
Andreea April 15, 2010 - 2:35 pm

ah, da, traficantu’. ups… :-)))

Reply
Andreea April 15, 2010 - 2:36 pm

si de fapt poa’ el zice sa-ti rup mana to maintain terror, da’ tu intelegi saru’mana to protect the scared mind :-)))

Reply
Sky April 15, 2010 - 4:42 pm

Bai ce m-am amuzat. Odata decoperirea ta (oare de cat timp e “poarta noua” acolo?), apoi stilul saltaret in care ai povestit si a treia oara faza cu “sa nu scape” cainii. Adica unde sa “scape”?

More I say!

Reply
Andreea April 15, 2010 - 8:09 pm

multumesc. 🙂 adica sa nu scape pe scara blocului sa faca galagie pe la alte etaje. 🙂

Reply
clbalt April 15, 2010 - 6:24 pm

Palpitanta poveste, o s-o urmaresc mai abitir ca maica-mea pe-a scalvei Isaura.

Si-i solida rau? La o adica o poti taia in caz ca lu Mme Danciulescu i se face rau si Mme Rosianu nu-i acasa sa deschida cand vine salvarea? Sau invers. Sau ai si tu o cheie bonus just in case?

Reply
Andreea April 15, 2010 - 8:12 pm

😉

pai dupa cum vezi in poza. aia e usa. nu poate fi taiata. pe timp de zi totusi cred ca o tin deschisa. plus, niciuna din cele doua madame in varsta nu locuieste singura. si, nu stiu de ce, de obicei batranilor li se face rau in scara blocului. cred ca-i mai romantic.

Reply
coco April 16, 2010 - 4:05 am

mai tii minte povestile lui emil din timpul cenaclelor literare cu diverse madame de la diverse etaje, diverse isterii si sarcasm? hehehe… povestea ta de viata m-a dus cu gandul la fictiunile lui emil 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: