Plec

by Andreea

Plec. Şi-aş pleca şi mai des decât o fac deja. Plec pentru că îmi place să mă plimb, dar plec şi pentru că vreau “să mă rup” – de oameni, de locuri, de obişnuinţe, de reflexele mele de-a gândi şi de-a face lucrurile într-un fel, dar şi de reflexele altora de a-şi proiecta propriile vieţi asupra mea ca şi când le-aş aparţine.

Dacă plecarea e un fel de fugă, atunci înseamnă că şi fug. Fug de aceleaşi dimineţi cu aceleaşi obiceiuri despre care am mai scris, fug de aceleaşi peisaje, fug de tiparele oraşelor şi de câinii din spatele blocului şi de sirenele maşinilor de salvare pe care le aud mereu, când trec, cu vreo urgenţă, către Spitalul Floreasca. Cred că fug de ceea ce viaţa, fără astfel de plecări, ar fi, o repetiţie.

Plecarea e şi un fel de-a lăsa propriile nelinişti acasă. E ca o vacanţă pe care o iei în raport cu tine, cel de la Bucureşti. Mă las aici, pentru o lună de zile, şi plec în locuri în care iau cu mine doar bunătate, bun-simţ, îngăduinţă şi prietenie.

*

Plec şi din cauza a ceea ce aduce momentul plecării: prea multe sfaturi şi prea puţine urări care să conteze. Prea mulţi de “să ai grijă, să faci aia, să nu faci cealaltă” şi prea puţini de “fii pur şi simplu acolo unde eşti şi bucură-te”.

*

Plec pentru că mi-e teamă că, dacă nu plec, mă afund în mine însămi şi perspectiva că, la un moment dat, voi rămâne una şi bună, fără să mai cresc în vreun fel, în niciun fel, mă sperie.

Plec din cauza tuturor celor pe care le-am scris mai sus şi cu gândul că, atunci când nu voi mai simţi toate lucrurile astea, înseamnă că e aşa cum trebuie, şi-n mine, şi-n jurul meu. Şi, dacă nimic din astea nu se va întâmpla, voi continua să plec. Pentru că am o poveste de construit, povestea mea…

0 comment

You may also like

0 comment

Morko November 28, 2010 - 3:45 pm

pleaca. fa poze. bea. mananca dubiosenii. imprieteneste-te cu oameni minunati si cu povestile lor. bucura-te. minuneaza-te. impartaseste. fa plaja de revelion. inoata. admira. inspira. (expira :)). joaca-te. iubeste. razi.
intoarce-te. 🙂

Reply
Andreea November 28, 2010 - 6:02 pm

multumesc 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: